Gemeenteraad wil snel actuelere gemeentesite

De website van de gemeente moet hoognodig beter worden. Die is vaak niet actueel genoeg en bevat verouderde informatie. De gemeenteraad nam donderdag unaniem een motie van VVD en HAC aan waarin B&W werd 'gemaand' orde op zaken te stellen. Op 1 augustus moet de website “helemaal bijgewerkt” zijn.

Burgemeester Jobke Vonk, verantwoordelijk voor de gemeentelijke communicatie, beoordeelde de motie in eerste instantie als “steuntje in de rug”, maar vond haar “niet helemaal haalbaar”. B&W was, lichtte ze toe, zelf ook al tot de constatering gekomen dat het beter kon. Ze had “druk” op de ambtelijke top in Amstelveen uitgeoefend om er iets aan te doen en achtte dat voldoende.

Te mager
Indiener Nanda Hauet vond dat te mager. Per slot is de klacht over de weinig actuele website al jaren te horen. “We hebben behoefte aan een concrete datum,” stelde de VVD'er. Misschien 1 oktober dan?

B&W moest er in een ultrakorte schorsing over van gedachten wisselen, maar bleef onvermurwbaar. Nog meer druk okee, maar geen deadline waar Amstelveen zich aan moet houden. Zodra ze zou weten wat haalbaar is, zou ze dat de gemeenteraad laten weten, meldde de burgemeester.

Nuchter
CDA-fractievoorzitter Dirk van Willegen bracht de nuchtere oplossing. “Laten we 1 augustus laten staan. Daar zit geen kwaad in.” Zijn redenering was dat een raadsbreed gesteunde motie de ambtenaren extra aanspoort om haast te maken.

De burgemeester liet het daar maar bij, beseffend waar de raad op uit was.


 

Eén reactie

  1. Eh? Wacht eens even…. de burgemeester van Aalsmeer moet druk uitoefenen op hoge ambtenaren van Amstelveen om de website van Aalsmeer up-to-date te houden….. W T F !!!!!! Het lijkt mij dat als de BURGEMEESTER van AALSMEER de telefoon pakt en de verantwoordelijke ambtenaar spreekt dat dit per omgaande geregeld is. EN als dat NIET zo is dan ben je geen knip voor je neus waard!!! Echt te zot voor woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel