Gemeente roept op mee te praten over bomen

Door: redactie. Dat bomen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde en plezierige leefomgeving is iets dat de gemeente onderschrijft. Om de waarde en kwaliteit van het huidige bomenbestand te behouden en waar mogelijk verder te verbeteren wordt binnenkort een bomenplan opgesteld. Daarbij wordt inwoners gevraagd mee te denken en -praten.

De gemeente ligt vaak onder vuur als het gaat om het bomenbeleid. Onlangs maakte wethouder Wilma Alink van Openbaar Groen op AalsmeerVandaag duidelijk hoe de gemeente omgaat met het kappen van bomen. In het kader van voorlichting wordt nu nog een stapje verder gezet. Vanaf vandaag tot en met 13 juni kan op het participatieplatform een enquête over bomen in Aalsmeer worden ingevuld. De gemeente wil graag weten wat de inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart belangrijk vinden als het om bomen gaat. Veel variatie of juist meer dezelfde bomen? Welke bomen graag wel of liever niet? Wat moet voorrang krijgen: ruimte om te groeien voor een boom of parkeerplaatsen? Dat soort vragen komen terug in de enquête. De gemeente zegt de inbreng van inwoners te willen verwerken in het Bomenplan dat wordt opgezet met bomenexperts van het bedrijf Tree-o-logic.

Belangengroepen
Behalve deze vragenlijst, praat de gemeente met belangengroepen die bezig zijn met groen, met de verschillende wijkoverleggen en Dorpsraad Kudelstaart. Ook de gemeenteraad wordt nauw betrokken bij het opstellen van het Bomenplan.

Bomenwandelingen
Aanvullend op de enquête en de gesprekken met (groen)vertegenwoordigers organiseert de gemeente eind juni en begin juli ook bomenwandelingen in Oosteinde, Aalsmeer-dorp en Kudelstaart, waarbij rekening wordt gehouden met de coronamaatregelen. Behalve vertegenwoordigers van de gemeente zijn ook de experts van Tree-o-logic aanwezig tijdens de wandelingen. Mensen kunnen voor meer informatie over de bomenwandelingen en om zich op te geven terecht op het participatieplatform.

Foto archief AV/Arjen Vos

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin