Geen vrolijke avond voor PvdA

Het was bepaald niet de avond voor de PvdA. Van alle partijen leed deze partij de grootste nederlaag. Voorzitter Joop Kok van de Aalsmeerse afdeling, beleefde dan ook weinig plezier aan de verkiezingen.
 
“Neen, dat was nou niet een avond waar ik vrolijk van werd,” baalt de plaatselijke voorzitter, “het verlies was al voorzien, maar zo historisch desastreus, dat had ik echt niet verwacht. De PvdA met zijn alom geprezen bestuurders als Dijsselbloem en Koenders, volledig weggevaagd. Hoe kan dat? Misschien ligt juist daar wel het probleem. Dat de PvdA meer een bestuurderspartij is geworden dan een beweging die groepen in de samenleving vertegenwoordigt. Kijk je naar GroenLinks dan zie je hoe deze partij op een geheel eigentijdse manier jongemensen weet aan te spreken. De PvdA zal, net zoals bij het CDA is gebeurd, zich moeten heroriënteren. Zolang er nog steeds ongelijkheid is op hetgebied van kennis, macht en inkomen, heeft de sociaal democratie bestaansrecht. Ook hier in Aalsmeer, waar de PvdA verscholen ging in de combi-partij PACT, vindt momenteel een heroriëntatie plaats op wat de kernwaarden zijn en hoe we aansluiting vinden op wat er leeft in de samenleving.”
 
Foto: Joop Kok (archief AV)

2 reacties

  1. Ach weet je Joop, je kan voor de PvdA heus wel wat geld aanvragen bij Stichting Leefomgeving Schiphol voor een nieuw leven inblaas project PvdA…

  2. Ja jammer goede bestuurders als Dysselbloem, Koenders en Ploumen hadden meer verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin