Geen supermarkt maar bebo’s op Hoofdweg Zuid

Bouwplan Hoofdweg-Zuid

Door: redactie. Omdat in de gemeenteraad besloten werd geen tweede supermarkt op de nieuwbouwlocatie Hoofdweg Zuid op te nemen, moest het stedenbouwkundig plan worden aangepast. In plaats van de supermarkt worden er nu zogenaamde bebo’s, vakjargon voor beneden-bovenwoningen, gebouwd.

Er komen circa 300 woningen waarvan de verdeling volgens de gemeente voldoet aan de woonagenda. De bedoeling is om 75 woningen in de categorie sociaal, 90 in de categorie middelduur en 135 in de vrije sector te bouwen. In de hoek waar eerst de supermarkt was geprojecteerd, komt een nog onbekend aantal beneden-bovenwoningen en appartementen in het sociale- en middensegment. Deze woningen zijn bedoeld voor alle doelgroepen in lijn met de door de raad vastgestelde woonagenda. Het plan wordt de komende tijd uitgewerkt in een ontwerpbestemmingsplan.

Afbeelding gemeente

Lees vorig bericht

Visit Aalsmeer bereikt 5,5 miljoen mensen

Lees volgend bericht

Aalsmeer mentaal sterk in Noord-Hollandse derby


1 Reactie

  • Inderdaad, volgens de woonagenda. Maar die klopt niet meer. Die agenda is twee jaar geleden opgesteld. Alleen al in 2021 zijn de huizenprijzen met bijna 10% gestegen en zijn de wachtlijsten van woningzoekenden voor huurwoningen alleen maar gestegen. Jongeren hebben geen enkele kans om zelfstandig te gaan wonen in Aalsmeer (tenzij ze een zak geld meekrijgen). Daarom is het zo zonde dat VVD (wij doen het samen) en CDA (altijd dichtbij) de jongeren ook hier weer in de kou laten staan

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *