Geen politiek vuurwerk bij nieuwjaarsborrels

Nieuwjaarsrecepties, ze horen erbij. Je zou verwachten dat alle politieke partijen die aan de gemeenteraads-verkiezingen meedoen, zich juist nu aan de (potentiële) kiezer presenteren met een borrel. Plus een praatje waarin de loftrompet wordt gestoken over de kwaliteiten van de eigen club. Niet dus. Twee partijen doen niet mee een de rituele poespas, die doorgaans alleen maar 'eigen volk' trekt.

Vorig jaar trakteerden alle vier de partijen feestgangers op de nieuwjaarsborrel. Ook PACT, dat zich ditmaal als enige van de gevestigde partijen koest houdt. Of is het voor de progressieve combinatie van PvdA, D66 en GroenLinks een kwestie van het kruit drooghouden?

Ook HAC (Het Aalsmeers Collectief), als nieuwkomer, onthoudt zich aan het feestgedruis. De piepjonge partij heeft zich tot nu toe nog niet in het openbaar gepresenteerd.

VVD'er in Oude Raadhuis
CDA en Aalsmeerse Belangen hebben hun recepties achter de rug. De VVD laat vrijdag van zich horen. Hadden de liberalen een jaar geleden Ton Elias – gewoonlijk spraakmakend, maar in Aalsmeer flets – als spreker, ditmaal is Cees Loggen (foto linksonder) de bijzondere gast. Hij is fractievoorzitter van de VVD in de Provinciale Staten. Loggen spreekt over actuele politieke kwesties in de regio.

Net als in 2013 vindt de VVD-nieuwjaarsreceptie plaats in Het Oude Raadhuis aan de Dorpsstraat. De aanvang is om 20.00 uur. Iedereen, lid of niet, is van harte welkom.

Gewoon gezellig houden
De prijs voor de origineelste locatie gaat dit jaar naar AB. De lokale partij koos voor de watertoren als borreldecor. De toren was op zaterdagmiddag 4 januari speciaal voor de gelegenheid opengesteld, en kon tussen de bedrijven door ook beklommen worden. Belangstellenden maakten op de 'Meet & Greet' kennis met de kandidaten van AB. Op een muur werden de kernpunten van het verkiezingsprogramma 'Autonoom en Betrokken' geprojecteerd.

In de watertoren mikte AB op een “ongedwongen sfeer”. En die opzet slaagde, zo meldt een persbericht van de partij. Daarin legt lijsttrekker Gertjan van der Hoeven het idee erachter uit. “We hebben er bewust voor gekozen het informeel te houden. De komende periode worden de inwoners van Aalsmeer al van alle kanten bestookt met programma’s, slogans en oneliners. Vandaag willen we het dus gewoon gezellig houden,” aldus Van der Hoeven.

Veilig over straat
De plaatselijke CDA-afdeling ging voort op de ingeslagen weg van bedrijfsbezoeken in plaats van stijve recepties. Op zaterdag 4 januari waren de CDA'ers en andere geïnteresseerden te gast bij het bedrijf Paraat op het bedrijventerrein Hornmeer. Paraat is actief in veiligheid en preventie. Het thema van de nieuwjaarsbijeenkomst was dan ook niet toevallig veiligheid.

Lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn noemde in een korte speech veiligheid een van de speerpunten voor de naderende verkiezingen. “Veiligheid overal en voor iedereen, in huis, op straat en op het werk.” Van Duijn richtte zich met name op een “onwijs actueel” punt, veilig wonen voor ouderen. “Het is echt te gek voor woorden dat mensen in hun eigen dorp niet meer veilig over straat durven,” zei de CDA'er bij Paraat.

Overlast verder tegengaan
Van Duijn nam de gelegenheid te baat om het regeringsbeleid te hekelen. “Dit kabinet wil dat mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen, maar neemt wel alle middelen weg die dat mogelijk maken. Onverantwoord! Als CDA zeggen wij: cluster ouderenwoningen. Zoals in Kudelstaart bij Mijnsheerlijckheid of in Oost bij het Poldermeesterplein. Daar is zorg 24 uur beschikbaar.” Dat zijn in zijn ogen twee voorbeelden van plekken waar ouderen veilig kunnen wonen.

De vuurwerkincidenten met oud en nieuw in Kudelstaart, veroorzaakt door een groep jongeren, noemde hij “treurig”. Dergelijke overlast op straat “moet verder worden tegengegaan”. Het recept daarvoor van de lijsttrekker: “Een combinatie van aanpakken en zorg.”

Bovenste foto: nieuwjaarsreceptie CDA bij Paraat, daaronder: AB in de watertoren.

Eén reactie

  1. Lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn noemde in een korte speech veiligheid een van de speerpunten voor de naderende verkiezingen. “Veiligheid overal en voor iedereen, in huis, op straat en op het werk.” Van Duijn richtte zich met name op een “onwijs actueel” punt, veilig wonen voor ouderen. “Het is echt te gek voor woorden dat mensen in hun eigen dorp niet meer veilig over straat durven,” zei de CDA’er bij Paraat.

    Veilig op straat? Dat is lachen! Fiets eens over de Stommeerweg tussen Welkom Thuis en de Stationsweg. Ik vraag mij al meer dan één jaar af waar de automobilist op moet letten! Op die onverantwoord op ooghoogte omzet genererende door deze gemeenteraad goedgekeurde reclameborden of op de zwakke verkeersdeelnemer? Borden geplaatst vlak voor een zebrapad, Van Cleeffkade! Deze populistische lijsttrekker spreekt met een dubbele tong! Lees mijn ‘Opmerkelijk’ op dichtbij.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin