Geen Lidl in commissie, wel Dorpshaven-Noord

Vanavond is er een gecombineerde vergadering van de twee belangrijkste commissies van de gemeenteraad, Ruimte & Economie en Maatschappij & Bestuur. Nu de Lidl van de agenda wordt afgevoerd (althans het debat over de, teruggetrokken, startnotitie; klik hier voor artikel), is er echter een schraal setje onderwerpen overgebleven.

Wat resteert, is de vorige maand vernieuwde startnotitie voor het nieuwbouwproject Dorpshaven-Noord en de precarioheffing op kabels en leidingen per 1 januari. De al aangekondigde precarioheffing, die diverse energieleveranciers aangaat, moet de lokale schatkist volgend jaar € 1 miljoen opleveren.

Herkansing Dorpshaven
De vorige versie van Dorpshaven-Noord werd in mei door de commissie Ruimte & Economie neergesabeld. Geen enkele fractie werd vrolijk van de plannen van wethouder Tom Verlaan (CDA). De kritiek betrof de woningen (te veel op een kluitje), parkeren, groen, kinderspeelplaatsen en hondenuitlaatplekken.

Verlaan trok de startnotitie prompt in en voorkwam zo behandeling in de gemeenteraad eind mei. Raadsleden en wethouder kruisen vanavond opnieuw de degens.

● Klik hier voor de agenda en documenten van de vergaderonderwerpen op de gemeentewebsite

Foto's: Dorpshaven in aanbouw vanaf de Oude Spoordijk gezien. Foto's Arjen Vos. 

Eén reactie

  1. De al aangekondigde precarioheffing (=belasting), die diverse energieleveranciers aangaat, moet de lokale schatkist volgend jaar € 1 miljoen opleveren. Met andere woorden: dat gaat weer doorgeschoven worden naar het belastingbordje van de burgers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel