Frits Nisters: ‘AB socialer dan PACT’

'Overloper Frits Nisters net geen hulpje AB.' Dat was half januari de gewaagde kop boven een stukje op AalsmeerVandaag dat diverse mensen furieus maakte. De lijsttrekker van Aalsmeerse Belangen (AB) was not amused en belde hoogstpersoonlijk de auteur en koppenmaker op. Ook het 'slachtoffer' zelf was er niet blij mee.

“Ik ben niet overgelopen, maar overgestapt,” zegt Frits Nisters nuchter. Hij wil graag toelichten waarom hij “overgestapt” is. “Maar ik heb geen zin tegen PACT aan te schoppen,” voegt hij er direct aan toe. PACT was zijn oude partij, AB zijn nieuwe.

De 50-jarige Nisters koos voor AB afgelopen november toen de gemeenteraadsverkiezingen zich al nadrukkelijk aankondigden. Hij was jarenlang actief geweest voor PACT, de lokale progressieve combinatiepartij van PvdA, D66 en GroenLinks.

Kogel door de kerk
Het PACT-bestuur wilde hem op de achtste plaats op de kandidatenlijst voor 19 maart zetten. Niet meteen een positie met uitzicht op het raadslidmaatschap, iets wat hij wel degelijk ambieerde. Toen hij op het PACT-Café van 18 november de visie op de woningmarkt van zijn partij weer eens had aangehoord, er kritiek op had gespuid en werd “afgekapt”, knapte er iets bij hem.

Hij zag zichzelf niet opnieuw vier jaar binnen de progressieve partij strijden tegen een nogal “rechtsliberale koers”. Terwijl hij zelf, als echte PvdA-man, een sociaal geluid wil laten horen. “Ik heb overwogen om uit de politiek te gaan. Afdruipen dus met de staart tussen de benen. Of om me strijdbaar op te stellen met een ploeg die socialer is.” Hij sprak met enkele AB'ers en het voelde goed. “Eind november was de kogel door de kerk en heb ik me bij AB aangemeld. Ik heb meteen meegeschreven aan het verkiezingsprogramma.”

Stuk dichterbij
Ook bij AB liet hij zijn ambitie doorschemeren, een verkiesbare plek op de kandidatenlijst. Half december zetten de AB-leden hem op de… achtste plaats. “Maar bij AB is dat een stuk dichterbij, én haalbaar,” concludeert hij. AB telt nu 6 zetels, PACT 4.

“Ik ken de mensen bij AB. Het is een redelijk warm nest. En je hebt geen last van bloedgroepen, zoals bij PACT. Er is meer gelijkgezind.” Nisters wil zich de komende jaren “hard maken voor de sociale agenda”. Zijn terreinen zijn wonen, natuur en milieu. “Ik heb affiniteit met groen,” zegt hij. “Maar ook jeugd- en ouderenzorg interesseren me.”

Binnenwandelen
Hoe schat Frits Nisters zijn kansen in op 19 maart? Haalt hij de begeerde raadszetel? “De gemeenteraad krijgt er twee zetels bij. Ik denk dat we dan op 7 zetels uit kunnen komen, zodat ik net op het randje binnenwandel. Tenminste als we straks een wethouder leveren.” Zijn nuchtere slotsom: “Maar de uitslag voorspellen blijft koffiedik kijken. Ik heb geen voorwetenschap.”


 

Lees vorig bericht

Sportweekend desastreus voor mannen

Lees volgend bericht

AalsmeerKiest: De gemeenteraad


3 Reacties

  • Groot gelijk! Dat PACT is echt zo fout bezig, plucheplakkers zijn het… voor de rest niks… Aalsmeerse Belangen komt op voor zijn bewoners. Mijn stem hebben ze 😉

  • Zo iemand neem je toch niet meer serieus.
    Daar ga je toch niet meer op stemmen.

  • Leuk stuk mannen!
    groet
    Jan

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *