Fractieleiders: ‘Begrip voor onrust en emoties’

Na burgemeester Jeroen Nobel, die donderdagavond met een verklaring in de affaire rond raadslid Bram Heijstek kwam, voelden gisteravond ook de fractievoorzitters van CDA, AB, VVD en PACT zich daartoe geroepen, overigens samen met Nobel. Ze verzoeken in een persverklaring een ieder, zoals Nobel eerder deed, “genuanceerd met de zaak om te gaan” in afwachting van het onderzoek van het openbaar ministerie en de politie. “In onze rechtstaat is iemand onschuldig, zolang niet bewezen is dat hij schuldig is,” schrijven ze.

Nieuw element in de verklaring is aandacht voor met name de slachtoffers. “De fractievoorzitters en de burgemeester begrijpen de onrust en emotie onder betrokkenen, met name bij de mensen die ongevraagd en ongewild betrokken zijn geraakt bij de zaak vanwege vals gebruik van hun naam en/of digitale identiteit.”

Raadslidmaatschap
Verder wijzen ze erop dat het “aan de rechter is om te beoordelen of er strafbare feiten zijn gepleegd”. “Evenzo is het aan de rechter een oordeel te geven over het mogen uitvoeren van het passief kiesrecht.”

Met deze slotopmerking doelen de fractieleiders en burgemeester op de uitoefening van het raadslidmaatschap van Bram Heijstek, die namens HAC in de gemeenteraad zit. Vanavond staat een raadscommissievergadering op het programma.

 

Eén reactie

  1. Met een blik gericht op de Eenhoorn-aanpak in de gemeente Aalsmeer, vraag ik me af of ook de verdachte in een strafzaak recht heeft om de ontwerp-uitspraak in zijn zaak in te zien en desgewenst aan te passen alvorens de rechter de tekst tot vonnis verheft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel