‘Financiële onderbouwing is gatenkaas’

Vanavond staat de behandeling van het agendapunt De Oude Veiling op de agenda van de eerste gemeenteraadsvergadering in de vernieuwde raadzaal. Het college doet daarbij een beroep op alle politieke partijen in Aalsmeer om in te stemmen en zo te komen tot een breed gedragen plan. De oppositie, bij monde van de VVD, zegt niet mee te gaan in die wens.

Raadslid Dirk van der Zwaag laat middels een persbericht weten dat de VVD dit voorstel niet zal steunen. Van der Zwaag: “Natuurlijk gunnen wij het Aalsmeer dat de Oude Veiling een bruisende huiskamer van Aalsmeer gaat worden.” Maar volgens het VVD-raadslid gaat het mis op het financiële vlak: “Als wij kijken naar de financiële onderbouwing zoals het college die bij de stukken heeft gedaan, dan ziet de geoefende lezer met een beetje verstand van financiën meteen dat dit een financiële gatenkaas is. Bijna elk gemeentelijk potje dat nog een beetje cultuur-, educatie- of gezondheidsgeld bevatte, is aangesproken en dan nog resteert er een jaarlijks tekort.” De VVD stelt dan ook voor om dit door een commerciële partij op te laten zetten.

De raadsvergadering is vanaf 20:00 uur live te volgen via deze link.

(advertentie)

2 reacties

  1. Reacties zijn welkom met inachtneming van geldende fatsoensnormen, onder complete naam en met achterlating van geldig emailadres. (alleen zichtbaar voor de redactie)

    Redactie

  2. Beste Jolande,

    Dank je voor de links. Goed om te lezen dat er inderdaad 86.210 bezoekers zijn in 2015. Ik ben positief verrast en ben blij dat ik het mis heb voor wat betreft het bezoekersaantal van de bibliotheek.

    V.w.b. het bedrijfsplan: Gelukkig is er beter over nagedacht dan ik dacht. Helaas is de doorrekening van de basisvariant van de exploitatiebegroting gedeeltelijk weggevallen (pagina 23). Gezien de SLS subsidie voor vele doelen is in te zetten, zou dit de enige begroting zijn die er toe doet.

    Als ik de kapitaallasten van de wegvallende SLS begroting extrapoleer kom ik op een tekort van ongeveer 100K (als het goed doorreken) per jaar tot 2021, zonder een verbetering hiervan in de laatste twee jaar. Dit betekent dat er na 2021 iemand moet komen die graag 100K per jaar wil bijstorten, zonder dat er uitzicht is op een normaal rendement. Zelfs niet in de begroting. Wie gaat dit doen? Wat gebeurt er met ‘onze’ investering wanneer er niemand komt en wat is het totaal te nemen verlies door de gemeente als het leeg staat na 2021?

    Wanneer ik het mis heb, hoor ik dit graag maar vooralsnog blijf toch bij mijn standpunt: de overheid is niet het orgaan om ondernemer te spelen. Ook niet in dit voorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin