Einde lijdensweg ‘Rooie Dorp’ nabij

Het einde van de lijdensweg voor het Rooie Dorp is nabij. Nu is dat de voorbije jaren op hoog lokaal niveau vaker beweerd, maar het leed verergerde vervolgens alleen maar. Ditmaal gloort er echter een mooie toekomst voor het voormalige karakteristieke wijkje aan de Machineweg. Het terrein ligt alweer geruime tijd braak, wachtend op een nieuwe invulling. Het lijkt dat er na de zomervakantie eindelijk gebouwd gaat worden.

“Als alles mee zit, staan de woningen er in 2017,” aldus toenmalig wethouder Tom Verlaan in een artikel op Aalsmeer Vandaag van 10 februari 2015. Nu, vier jaar later, staat er nog steeds niets. 

Maar aan het CDA ligt het niet. Althans dat suggereert het bord dat in de periode van de verkiezingen van de Provinciale Staten op een potentiële bouwlocatie was geplaatst. 'CDA wil hier zo spoedig mogelijk woningen', zo stond daarop te lezen.

Vragen AA
Voor AA, was dit aanleiding om te laten zien dat ook zij zich zorgen maakt om de woningbouw in Aalsmeer en om vragen te gaan stellen over hoe het nu zit met het Rooie Dorp. Zit daar nu wel of geen schot in, zijn er nu wel of geen handtekeningen geplaatst, blijft het in de Raad afgesproken percentage goedkope huur/koop woningen nu wel of niet gehandhaafd en wanneer begint men nu eens eindelijk met bouwen?

Portefeuillehouder Robbert-Jan van Duijn gaf aan dat op 19 januari 2018 de anterieure overeenkomst is ondertekend, ruim voor de vaststelling van het bestemmingsplan in maart 2018. 

Bouw na zomervakantie
In het visiedocument had de Raad aangegeven dat er 44 huurwoningen moesten komen waarvan 18 in de sociale sector en dat de rest koopwoningen mochten zijn. “Eigen Haard,” aldus Van Duijn, en hij had de Raad daar al eerder over geïnformeerd, “heeft een ander woningbouwprogramma aangeboden: 50 sociale huurwoningen en 13 vrije sector woningen. Eigen Haard heeft op 28 maart de aanvraag voor de omgevingsvergunning ingediend en de verwachting is dat de bouw na de zomervakantie kan starten.”

Tekst Joop Kok, foto's Wiggert Vos

(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin