Droomvariant gereduceerd na overleg bewoners

Door: redactie. Bij de definitieve vaststelling van het ontwerp voor het Waterfront werden gisteravond tijdens de maandelijkse raadsvergadering vier amendementen en vijf moties ingediend. De meeste daarvan waren in overleg met de Werkgroep Waterfront Aalsmeer tot stand gekomen. De plannen voor het Waterfront zijn door de gemeenteraad, met aanpassingen die bewoners van de Hornmeer graag wilden, unaniem goedgekeurd.

Het deel dat als uitbreiding tussen de Watertoren en het surfeiland was gepland, verdwijnt. De vergroting van de pier met 65 meter en daarmee die van het strand, blijft gehandhaafd. Voor het gebruik van het strand worden duidelijke spelregels opgesteld. De vaste barbecues zijn uit de plannen gehaald maar de verharde funderingen waarop gebarbecued kan worden blijven wel gehandhaafd, zodat bezoekers deze kunnen gebruiken met zelf meegebrachte barbecues. De jongeren ontmoetingsplaats (JOP) komt niet bij het Waterfront en het particulier gebruik van de brandweertrailerhelling is alleen nog mogelijk buiten het hoogseizoen.

Met de aanleg van een kiss & ride-strook is dit voortaan verleden tijd

Kiss & Ride
Er wordt een zogeheten Kiss & Ride-strook toegevoegd. Daarbij wordt er vanuit gegaan dat automobilisten, nadat ze passagiers en bagage hebben afgezet, ervoor zullen kiezen hun auto op de nog te realiseren parkeerplaatsen langs de Bachlaan te zetten in plaats van in de Hornmeer.

“De strook gaat er samen met de pendelbus, rijdend vanaf parkeerplaatsen bij het zwembad en de voetbalvereniging, de bebording naar parkeerplaatsen en handhaving op fout parkeren, voor zorgen dat de parkeerdruk in de wijk bij het Waterfront niet te groot gaat worden,” aldus wethouder Bart Kabout, “ook het herhaaldelijk oproepen om vooral gebruik te maken van de 250 extra plekken om fietsen neer te zetten gaat daarbij helpen.”

Ondanks de schoonheid van een brug kiest de raad voor een duiker. Men gaat er vanuit dat dit een veiligere oplossing is. In samenspraak met omwonenden worden er spelregels, een integraal toezicht- en handhavingsplan opgesteld en wordt de situatie, eveneens met de omwonenden, na een jaar geëvalueerd. “Een breed draagvlak werd al gecreëerd door een uitgebreid participatieproces maar we zijn als gemeentebestuur gezamenlijk goed blijven luisteren naar de zorgen van de Hornmeerbewoners,” aldus wethouder Bart Kabout.

De werkzaamheden
De planning is dat de eerste schop voor de aanleg van het Waterfront in elk geval voor het einde van dit jaar de grond in gaat. Het overleg en de contacten met de bewoners van Hornmeer zullen ook tijdens de aanleg en na de ingebruikname van het Waterfront worden voortgezet.

Foto’s archief AV

Eén reactie

  1. Welkom op het mooiste strand.

    We hopen dat elke bezoeker in de toekomst van het Waterfront zich zal wanen in een droom van zandplezier en watergeluk.

    We heten u namens de omwonenden, de gehele raad en het college van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel