Debatavonden en digitale stemhulp

Debat in 2018 met vlnr Wim Bartels, Jelle Buisma, Robbert-Jan van Duijn, Ronald Fransen en Dick Kuin (archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en bepalen de inwoners van Aalsmeer wie de nieuwe gemeenteraadsleden worden. Vanaf vandaag is de digitale stemhulp beschikbaar. Deze helpt u bij het bepalen van de politieke partij van uw voorkeur. Daarnaast organiseert de gemeente drie debatavonden met de lijsttrekkers. Deze zijn zowel in de zaal als via diverse online kanalen en het tv-kanaal van Radio Aalsmeer te volgen. Maak uw keuze en ga stemmen, want elke stem telt!

Besluiten van de gemeenteraad hebben direct invloed op het leven van bewoners. Het is daarom belangrijk om te stemmen op een partij die het best bij uw wensen voor Aalsmeer en Kudelstaart past. Om u te helpen bij het maken van een keuze heeft de gemeente een online stemhulp laten maken. De zes partijen die deelnemen aan de verkiezingen in Aalsmeer – CDA, VVD, Absoluut Aalsmeer, GroenLinks, D66 en Partij van de Arbeid – hebben aan de hand van 25 stellingen hun mening gegeven over belangrijke thema’s in Aalsmeer. De stemhulp is vanaf vandaag bereikbaar via mijnstem.nl/aalsmeer.

Debatavonden met lijsttrekkers
De gemeente organiseert bovendien drie debatavonden met de lijsttrekkers van de partijen die deelnemen aan de verkiezingen. Elke avond vindt plaats op een andere locatie waar andere onderwerpen aan bod komen. Zo wordt in drie avonden steeds duidelijker waar partijen voor staan en waarin ze wellicht van elkaar verschillen. De eerste avond is op woensdag 2 maart 2022 in The Beach in Aalsmeer Oost. Deze avond leren we de lijsttrekkers en waar zij voor staan beter kennen. Daarna dagen CDA en Absoluut Aalsmeer elkaar als eerste uit aan de hand van twee stellingen. De tweede avond is op woensdag 9 maart 2022 in het Dorpshuis in Kudelstaart. Hier staat vanzelfsprekend Kudelstaart centraal, maar is ook aandacht voor jongeren. Partij van de Arbeid en D66 beginnen het debat. De laatste avond is op maandag 14 maart 2022 in het raadhuis van Aalsmeer. Hier wordt het debat gestart door VVD en GroenLinks.

Vragen insturen
Het is belangrijk dat vragen en zorgen van bewoners aan bod komen deze avonden. Daarom is het mogelijk vanuit de zaal een vraag te stellen aan een of meerdere lijsttrekkers of om deze vooraf te sturen naar griffie@aalsmeer.nl, zodat de vragen meegenomen kunnen worden door de debatleiders, Wim Bartels en Anna-Maria Giannattasio. Alle avonden beginnen om 20.00 uur.

Informatie over verkiezingen
Op de website aalsmeer.nl/verkiezingen staat alle informatie over de verkiezingen. Wanneer er nieuwe relevante informatie beschikbaar is, zoals hoe de debatten online te volgen zijn, wordt dat hier toegevoegd.

Lees vorig bericht

Vacature: bezorger en medewerker keuken

Lees volgend bericht

Vacature: ICT Engineer


1 Reactie

  • De digitale stemhulp zonder vraag over “de knip” in de burgemeester Kasteleinweg is een gemiste kans. Daar durft geen partij zijn vingers aan te branden?
    De uitslag van mijn digitale stemhulp gaf tussen de bovenste vier partijen maar 4% verschil dat wordt nog even puzzelen. Maar even kijken wat het standpunt over “de knip” is ☺

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *