D66 tast in het duister over vertrek Keessen

Judith Keessen en Willem Kikkert (Foto archief AV)

Door: Arjen Vos. Het opstappen van Judith Keessen heeft het bestuur en de fractie van D66 grote vraagtekens bezorgd. In een verklaring op hun eigen website geeft de partijleiding aan verrast en verbaasd te zijn over de actie van Keessen en in het duister te tasten over wat de onderwerpen zijn die voor haar het struikelblok vormen. Een poging om er met het opstappende raadslid over in gesprek te gaan, werd door haarzelf tegen gehouden.

Afgaande op hun verklaring zagen fractie en bestuur deze zet van Keessen duidelijk niet aankomen. “Bij het afdelingsbestuur en bij de fractie was er geen vermoeden dat deze breuk op handen was,” zo schrijven zij. Net als iedereen moesten ook haar partijgenoten het nieuws vernemen uit het door Keessen verstuurde persbericht afgelopen zondagochtend.

Verkiezingsprogramma
De verbazing over de inhoudelijke redenen die Judith aangeeft is dan ook groot. Het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen is immers nog niet eens aan de leden voorgelegd en wordt pas dit najaar door het congres definitief vastgesteld. Dat geldt volgens bestuur en fractie ook hoe de landelijke partij tegen het onderwerp ‘Schiphol’ aankijkt: “De lokale afdelingen en fracties van D66 in de regio zijn de laatste twee jaar veelvuldig met elkaar in overleg geweest over dit onderwerp, waar Judith als afgevaardigde namens de fractie van D66 Aalsmeer aan heeft deelgenomen. De mogelijkheid om het verkiezingsprogramma in een voor Aalsmeer en de regio gewenste richting te sturen, moet zich nog voordoen tijdens het najaarscongres.”

Geen probleem
Judith Keessen gaf in haar verklaring zelf aan dat er geen sprake is geweest van een probleem in de samenwerking met de rest van de fractie of het bestuur. Dat beaamt de partijleiding: “Ook heeft zij niet aangegeven een probleem te hebben met de koers van de lokale afdeling, noch met de inhoud van het verkiezingsprogramma van D66 Aalsmeer op basis waarvan de raadszetels zijn verworven.”

De uitleg eindigt met een bedankje aan Judith Keessen voor haar inzet de afgelopen jaren. En met de vraag of ze haar raadszetel aan D66 Aalsmeer ter beschikking wil stellen. Maar de kans dat ze daar gehoor aan geeft lijkt niet heel groot.

Lees hier de hele tekst op de website van D66

4 reacties

  1. Het wispelturige optreden van Judith Keessen verbaast mij niets. Enige jaren geleden meldde zij zich bij Aalsmeerse Belangen. Zij wilde zich inzetten voor de Aalsmeerse bevolking. Echter, een gegarandeerde plaats op de lijst kon niet gegeven worden, omdat de leden van de partij uiteindelijk de rangorde op de lijst vaststellen. Zij trok zich terug na een veel tijd eisende inwerkperiode.
    Politiek is teamwork. In je eigenwijze uppie zal het je nooit lukken.
    Theo van der Hoek, oud interim voorzitter Aalsmeerse Belangen.

  2. Wel heel vreemd. Tijden heeft ze lopen zeuren of zij bij een ( maak niet uit welke) politieke kon komen en maar wel meteen op een verkiesbare lijst. Laat ze maar weer terug gaan in de fotografie.

  3. Weet niet of het kan maar de regel die het mogelijk maakt om op persoonlijke titel zonder vertegenwoordiging van een partij de zetel vast te houden moet mijns inziens direct worden veranderd. Als Judith blijft zitten waar ze zit is dit in mijn ogen pure zetelroof ten nadelen van D66. En geloof me. Ik ben absoluut niet politiek gekleurd. Maar dit moet gewoon niet kunnen. Voorbeeld: Als ik ontslag neem bij mijn baas dan kan ik toch ook niet zeggen, Ja maar ik blijf wel op mijn kantoor zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel