Commissie praat over kleinere woningen Dorpshaven-Noord

Morgenavond vergadert de raadscommissie Ruimte & Economie. Hoofdonderwerp is de nieuwe invulling van het nieuwbouwproject Dorpshaven-Noord, grofweg gelegen tussen Ringvaart, Lijnbaan en Oude Spoordijk, noord-westelijk van de Lijnbaankerk. Het oude plan van de ontwikkelaars Timpaan en Synchroon bleek in de crisistijd niet haalbaar. Ruim de helft van de 82 ingetekende vrijesectorhuizen is slechts verkocht en een koerswijziging was noodzakelijk. De commissie praat dinsdagavond over de (her)startnotitie van B&W waarin sprake is van kleinere woningen in diverse vormen en prijsklassen én van meer openbaar groen.

Verder onder meer twee presentaties, over het per november 2014 gewijzigde Besluit OmgevingsRecht (BOR) en over de werking van handhavingsprocedures. De vergadering wordt voorgezeten door Bram Heijstek van HAC. Het is de eerste keer dat hij een openbare sessie in klein verband van de raad leidt.

De aanvang van de R&E-vergadering, te houden in de raadzaal, is om 20.00 uur. Iedereen is welkom. Verwachte eindtijd: tegen tienen.

● Klik hier voor volledige agenda raadscommissie Ruimte & Economie op 12 mei

Beeld: impressie van 'Scandinavische' vlonderwoningen in Dorpshaven-Noord. (illustratie Synchroon)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel