Commissie bespreekt kunstproject ‘ArtZuid’

Door: redactie. Vanavond vergadert de commissie Maatschappij & Bestuur in een online setting over het beeldende kunstproject: ArtZuid dat volgend jaar naar Aalsmeer gehaald moet worden.

ArtZuid is een beeldenroute waarin het verhaal wordt verteld van het culturele erfgoed van Aalsmeer met als thema Flora. Onderdeel van het project zijn onder andere het vervaardigen van miniatuurbeelden door deelnemers van sculptuurklassen, een tentoonstelling en verkiezing van de miniatuurbeelden waarvan er zes in het groot worden vervaardigd, een fietsroute langs bijzondere architectuur en lesmateriaal voor de scholen. De voorgestelde subsidiebijdrage van de gemeente bedraagt 101.600 euro.

1,5 miljoen vrij te besteden
De gemeente heeft in de loop der jaren voor allerlei bestemmingen geld apart gezet. De gemeenteraad heeft in juni met het oog op mogelijke besparingen voor komende jaren het college gevraagd om alle reserves door te lichten. Het college heeft gekeken of er nog uitgaven op de reserves worden verwacht of dat er concrete bestemmingen zijn. De uitkomst van die doorlichting is dat er bijna 1,5 miljoen euro vrij besteedbaar is. De commissie bespreekt deze analyse en het voorstel om 1,5 miljoen euro aan het jaarrekeningresultaat van 2020 toe te voegen.

Programmabegroting 2021
De commissie bespreekt de Programmabegroting 2021. In de begroting staan de plannen van de gemeente voor het komende jaar en wat deze plannen gaan kosten. De gemeenteraad stelt het geld voor deze plannen beschikbaar door de begroting vast te stellen. Het college van burgemeester en wethouders voert deze plannen vervolgens uit. De gemeenteraad behandelt de Programmabegroting 2021 op 5 november.

Op de website van de gemeente kunt u de vergaderstukken bekijken en de vergaderingen volgen via de livestream of later terug kijken: Link vergaderstukken en livestream.

Inspreken
Om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen zal de vergadering digitaal plaatsvinden. Het gemeentehuis is dan ook niet toegankelijk voor publiek. Om in te spreken over onderwerpen op de agenda, is het verzoek om dat per mail aan te geven aan de griffie@aalsmeer.nl of telefonisch aan te melden via 0297 387584. De griffie zal dan in overleg voor een passende gelegenheid zorgen.

Foto archief AV

2 reacties

 1. Alle initiatieven die worden ondernomen om de kunst onder de mensen te brengen is toe te juichen.
  Ik vraag me alleen af of het ArtZuid wel het juiste beeldende kunstproject is, om alleen aan hun zoveel subsidie toe te kennen.
  Wellicht dat het KCA met al zijn plaatselijke kunstuitingen ook een extra bonus heeft verdiend in deze moeilijke tijd.
  KCA zet zelfs zijn Amazing Amateurs in de etalage, om zo de kunst en hun eigen kunstcultuur-werk aan de man te brengen in Aalsmeer.
  Politiek, dit verdiend meer dan alleen maar een plaatselijk complimentje.
  ArtAalsmeer AA ! ( knipoog naar de politiek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel