Centrum op de schop

Over vier jaar ziet Aalsmeer-centrum er compleet anders uit. Dat werd gistermiddag duidelijk tijdens de presentatie van de Centrumvisie door wethouders Van Rijn en Van Duijn. Het plan bevat een aantal ingrijpende maatregelen. De grote lijnen liggen min of meer vast, over details valt nog te discussiëren.

In het kort komt het er op neer dat het Raadhuisplein in combinatie met de Van Cleeffkade tot een grote rotonde worden getransformeerd. Vanaf de Marktstraat wordt de Van Cleeffkade een eenrichtingweg richting Uiterweg en Stationsweg en via het Raadhuisplein kan men weer terug naar de Van Cleeffkade.

Ook de Zijdstraat wacht een grondige opknapbeurt waarbij in elk geval de riolering wordt vernieuwd. De Weteringstraat loopt dood ter hoogte van de Zijdstraat zodat de Punterstraat autovrij wordt. Later meer…

Foto: wethouder Van Duijn legt uit hoe het verkeer over het aadhuisplein geleid gaat worden. Op voorpagina: wethouder Van Rijn geeft uitleg over de transformatie van de Zijdstraat. Foto's Arjen Vos

(advertentie)

2 reacties

  1. Ja Henk, men neemt maatregelen om de van Cleefffkade te ontlasten, maar die zorgen er tevens voor dat er extra verkeer via de van Cleeffkade gaat lopen. Ook de mensen uit richting Kudelstaart die op het Raadhuisplein parkeren moeten via de van Cleeffkade naar huis.

  2. Moet je vanaf de Stationsweg nu eerst de “rotonde” helemaal rond om in de parkeergarage onder de Lidl te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin