CDA verheft stoelendans tot kunst

Vanavond wordt Paul van Soelen het nieuwe raadslid van het CDA. Hij was al tijdelijk vervanger van Ines van der Boon, die met ziekteverlof is. Nu is hij door de christendemocratische partijorganisatie gebombardeerd tot opvolger van de maandag plotseling opgestapte Jaap Overbeek. Van Soelen blijft in principe raadslid tot de volgende verkiezingen in 2018.

Het is door alle verwikkelingen een ware stoelendans geworden bij het CDA. Nóg meer dan vorige maand toen fractievoorzitter Robbert-Jan van Duijn zich ziek meldde en er al diverse wisselingen plaatsvonden.

De toen als fractieassistent geïnstalleerde Ton Smit, die een jaar geleden de gemeenteraad vaarwel zei, schuift vanavond door naar het raadslidmaatschap, zij het voor een beperkte periode. Smit komt in de plaats van Van Soelen én Van der Boon.

Koers houden
De raadsvergadering vanavond is tevens de vuurdoop van Dirk van Willegen als interim-fractievoorzitter. Hij heeft geen enkele ervaring op dat vlak. Wel is Van Willegen namens het CDA regelmatig aangetreden als (roulerend) voorzitter van de ter ziele gegane beraadsvergaderingen en rondetafelgesprekken.

In een interview met Van Duijn als Raadslid van het Jaar 2014 was deze vol lof over Van Willegen. Die voert minder vaak het woord, maar blaast binnen de fractie zijn partijtje “heel goed” mee. “Hij gaat niet mee met de waan van de dag, maar houdt koers en wijst ons daarop,” aldus Van Duijn.

Foto: Paul van Soelen (foto CDA)

Eén reactie

  1. Dirk van Willigen is blijkbaar vooral binnen de partij actief en laat zich niet in met de waan van de dag. De definitie die Van Dale geeft van het woord waan is ‘gedachte die niet op waarheid berust, onjuiste mening’. Kan Van Willigen ons een opsomming geven van de onwaarheden en onjuiste meningen waarmee hij zich binnen het CDA niet inlaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel