CDA-lijsttrekker Bart Kabout: ‘Snelheid met bouwen is vereist’

Bart Kabout tijdens het debat van woensdag (Archief AV/Arjen Vos)

(Gesponsorde content) Bart Kabout (38) is lijsttrekker van het CDA Aalsmeer-Kudelstaart en sinds 2020 wethouder in de gemeente Aalsmeer. Hij woont samen met zijn gezin in het altijd mooie Kudelstaart.

Je bent door de leden gekozen als lijsttrekker van CDA Aalsmeer-Kudelstaart. Waarom deze partij?
“Het CDA Aalsmeer-Kudelstaart is een hechte groep mensen met een heel diverse achtergrond: van aannemer tot jeugdzorgmedewerker en van student tot ambulancebroeder. Bijna alle fractieleden zijn actief als vrijwilliger en zijn allemaal erg betrokken bij onze gemeente. Er heerst een heel positieve sfeer en de partij is altijd bereid om verantwoordelijkheid te nemen. Ik heb me vanaf het eerste moment altijd thuis gevoeld in het CDA, niet alleen vanwege de politieke standpunten maar ook vanwege de mensen. Daarnaast is een kernwaarde van het CDA de zorg voor elkaar en het omzien naar anderen en daar sta ik volledig achter.”

Hoe zou je het verkiezingsprogramma in één woord willen omschrijven?
“Bouwen. Dit geldt in de eerste plaats voor woningen die hard nodig zijn. Jong, oud en alles er tussenin is hard opzoek naar een woning en het CDA wil haar steentje bijdragen door zo snel mogelijk te bouwen. Het is makkelijk om te blijven verzanden in procedures, terwijl snelheid hierbij wel vereist is. Daarnaast moeten de wegen en voorzieningen op peil gehouden worden in onze groeiende gemeente. Ook moet voortgebouwd worden aan de sociale infrastructuur: mooie parken en ontmoetingsplekken in de buitenruimte, goede sportfaciliteiten, goede zorg voor jong en oud en nog veel meer.”

Waar ligt jouw aandacht de komende vier jaar?
“We zijn bezig met een aantal grote woningbouwprojecten waarmee een paar duizend woningen worden toegevoegd. Denk aan Oosteindedriehoek, Westeinderhage, Zwarteweg, Hoofdweg-Zuid en de Studio’s. Gelet op de grote woningnood moet hier voortvarend aan doorgewerkt worden. Tegelijkertijd moet gewerkt blijven worden aan goede voorzieningen zoals het Jac Stammespark in Aalsmeer-Oost, het recreatiegebied op het voormalige VVA-terrein in de Hornmeer en het stimuleren van groen, speelplaatsen en babbelbankjes. Op het gebied van duurzaamheid willen we onze inwoners bijstaan met een realistische aanpak en de komende jaren vooral inzetten op isolatie en zonnepanelen op de daken. Op sociaal vlak moeten we goede zorg blijven bieden en aandacht houden voor oudere mensen met een lager inkomen, onder andere door een goed aanbod aan activiteiten. Ook willen we graag een evenementenfonds oprichten om de vrijwilligers te ondersteunen, bijvoorbeeld voor het inhuren van expertise. Op deze manier kunnen zoveel mogelijk evenementen doorgaan en worden Aalsmeer en Kudelstaart nog leuker en mooier.”

Heeft de oorlog in Oekraïne nog invloed op de campagne?
“Ja, absoluut. Enerzijds voelt campagnevoeren nu een beetje zinloos en futiel, maar anderzijds laat deze oorlog ook zien dat je sterk maken voor de democratie belangrijker is dan ooit. Door te stemmen op 16 maart laat je je stem horen en laat je zien dat de democratie iets is om voor te vechten.”

Lees vorig bericht

Corona testunit GGD weer op Dreef

Lees volgend bericht

Nieuw op de PvdA kieslijst: Sherley Nederveld


7 Reacties

 • HOEZO… omzien naar anderen en zorgen dat iedereen zich gezien voelt?

  Toen ik meneer Kabout onlangs benaderde voor een gesprek m.b.t. een actuele urgente situatie werd bij herhaling niet gereageerd. Uiteindelijk bleek meneer Kabout niet bereid.
  Meneer Kabout grijpt wel iedere gelegenheid aan om zichzelf op de borst te slaan over succesvolle burgerparticipatie. Blijkbaar geeft hij een eigen betekenis aan het begrip burgerparticipatie.

  En inderdaad wil meneer Kabout de vaart erin houden. Niets mis mee, maar hij schroomt niet om daar gewiekste middelen voor in te zetten, zoals ook al blijkt uit eerder commentaar. Er geldt voor meneer Kabout immers maar één ding en dat is dat alles uiteindelijk wel moet gaan zoals meneer Kabout het zelf wenst.

  En als iets meneer Kabout niet goed uitkomt dan gooit hij zijn mooie partijbeginselen erg gemakkelijk over boord.

 • Geachte heer Kabout, beste Bart,

  Wat een mooie woorden. Zoals je weet proberen wij al meer dan drie jaar gezien en gehoord te worden in het kader van project Waterfront.

  Bel jij ons?

  Tineke en Maarten,
  bewoners van het huisje naast de watertoren (rechts achter je op het filmpje).

 • De heer Kabout heeft gezegd: zo snel mogelijk woningen bouwen voor jong en oud en alles er tussenin, dat is het steentje dat het CDA wil bijdragen, en dat het makkelijk is om te blijven verzanden in procedures.
  Het spijt mij wel maar bovenstaande uitspraken acht ik politieke nonsens want nergens op gebaseerd:
  (1) als een persoon of een bouwonderneming woningbouwplannen heeft dan bestaan daar wettelijke procedures voor die altijd gevolgd moeten worden, zo ook in Aalsmeer,
  (2) en in de gemeente bestaat geen enkel geval waarin een bouwplan verzand is gebleven in procedures.
  Met de gezochte suggestie van de heer Kabout dat het gemakkelijk is te blijven verzanden in procedures worden de wettelijke regels, die toegepast moeten worden bij woningbouw, ten onrechte miskend. Gelukkig maar dat er ook in onze gemeente wettelijke regels gelden om te kunnen bouwen.

 • Bouw vooral voor ouderen…. De vergrijzing neemt enorm toe, veel ouderen willen graag uit hun eensgezinswoning en kleiner gaan wonen. Als ae dat kunnen dan komen er in de wijken weer woningen vrij.

 • In het filmpje zegt Bart Kabout dat hij het belangrijk vindt dat iedereen zich gezien en gewaardeerd voelt. Bij Fort Kudelstaart hebben CDA (en VVD) juist bewezen hier niet voor te zorgen. Deze partijen laten direct belanghebbenden in de kou staan, en dwingen ze zo om naar de Raad van State te gaan. Jammer, dat zou toch mooier moeten kunnen?

 • En er wordt weer niet naar een 2de supermarkt gekeken. We hebben daar wel behoefte aan. Ik en Ik denk 1/2 of misschien 3/4 van Kudelstaart gaat in een ander dorp boodschappen doen.
  Kost veel benzine en uitlaatgassen.???

 • Bij snelheid maken en niet verzanden in procedures bedoelt de wethouder dan, dat als je maar niet controleerbaar bent je de kans op procedures verkleind? In de, via de Wet Openbaarheid van Bestuur, ontvangen stukken, met betrekking tot project Hoofdweg Zuid, is vrijwel alles waarop het bestuur beslissingen neemt (bestuurlijke aangelegenheden) zwart gelakt. Zwart gelakt zijn onder andere: de conclusie van de verkeersrapportage; de conclusie van de rapportage supermakt behoefte Kudelstaat; het advies (de voor en nadelen van een tweede supermarkt) van Stedelijke Ontwikkeling afdeling EZ; de aandachtspunten in Schetsontwerp aansluiting Hoofdweg. Als je schriftelijk aan de, burgemeester vraagt op grond van welke artikelen van het WOB er is zwart gelakt en of hij vindt dat het bestuur voldoet aan de Gedragscode Openbaar Bestuur, -het bestuur kan alle beslissingen altijd rechtvaardigen, -het bestuur laat zich controleren, -het bestuur legt aan de omgeving verantwoording af over het beleid, krijg je geen antwoord op grond van welke artikelen WOB er gelakt is en ziet hij geen schending van de gedragscode openbaarbestuur. Als je het bestuur niet kan controleren, weet je ook niet of en waartegen je een procedure moet starten. Zo hou je er de snelheid er wel in.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *