CDA-feestje tussen sloepen en gevulde eieren

De gevulde eieren van CDA-raadslid Eppo Buskermolen vielen in de smaak. Zeker een paar dozijn verdween er zaterdagmiddag in de monden van de receptiegangers bij de firma Heemhorst. De partij zoekt traditiegetrouw een aansprekende plaatselijke onderneming uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst. Een nieuwtje was dat de partij van start wil met de 'Aalsmeer 500', een digitaal platform om meningen te peilen.

Tussen het glimmende polyester van de Jan van Gentsloepen en de Mercury motoren was het prima borrelen. Naast de kandidaten voor de kieslijst en hun aanhang waren er ook enkele 'gewone' burgers op de open uitnodiging afgekomen. En zoals gebruikelijk was er het beleefdheidsbezoek van de politici van andere partijen in de raad. Al was die opkomst in andere jaren wel eens groter geweest. De traditie om elkaars nieuwjaarsreceptie af te lopen lijkt tanende. Slechts een enkele VVD'er werd gespot en ook een voormalige AB'er, maar daar hield het ook mee op.

Energie gespaard
Het lijkt er zelfs op dat de partijen het hele idee van de nieuwjaarsreceptie niet meer zo de moeite waard vinden. Komende vrijdag houdt de VVD nog wel een receptie (bij de firma Alkemade in de bloemenveiling), GroenLinks organiseert morgenavond een 'meet-up' over duurzaamheid en zal er begrijpelijkerwijs niet ook nog eens een nieuwjaarsreceptie tegenaan gooien. Maar de andere partijen vinden het kennelijk niet de moeite waard. Of er wordt energie (en geld…) gespaard voor de verkiezingen.

Unique selling point
Natuurlijk ging het zaterdag over de nominatie van lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn als beste jonge bestuurder. De oproep om nog even te stemmen klonk veelvuldig. “Als we de verkiezingen ingaan met de beste jonge bestuurder is dat natuurlijk een unique selling point,” zo sprak CDA man Jan Dreschler de aanwezigen toe.

Hermen de Graaf van CDA afdeling Noord Holland overhandigde Bart Kabout, nummer vier van de kieslijst, het certificaat van de cursus 'kandidaat-raadslid'. Deze was een dag eerder door minister van Financiën Wopke Hoekstra hoogstpersoonlijk aan De Graaf meegegeven, zo vertelde De Graaf niet zonder trots.

Heemhorst
Bart Heemskerk, gastheer namens Heemhorst gaf vervolgens een presentatie over het bedrijf dat, zoals hij vertelde eigenlijk uit meerdere onderdelen bestaat. Zo worden er ter plaatse Jan van Gentsloepen gebouwd en verkocht, is er een winteropslagplaats voor meer dan 400 boten en bevindt zich een deur verder de ingang naar de firma Gavita die assimilatieverlichting maakt. Indrukwekkend weetje: 200 voetbalstadions laten het gras groeien dankzij de lampen van het Aalsmeerse Gavita. De gasten kregen na het informatieve praatje een rondleiding door de gebroeders Bart en Derk Heemskerk.

'Aalsmeer 500'
Het slotwoord was voor lijsttrekker Van Duijn die iets vertelde over het verkiezingsprogramma. 'We willen de 'Aalsmeer 500' invoeren, een digitaal platform waarin 500 Aalsmeerders over allerlei onderwerpen geraadpleegd kunnen worden. Bedoeld om mensen op andere manieren te laten meedenken. Niet meer in buurtzaaltjes waar je met geeltjes op een bord suggesties kunt geven maar een manier die meer bij deze tijd past. Daarnaast blijven we werkbezoeken afleggen aan bedrijven, instellingen en verenigingen om te horen hoe het gaat en hoe we mogelijk kunnen helpen of faciliteren. We zien daarbij dat ondernemingen in Aalsmeer ook weer veel terug doen voor de gemeenschap. En zo hoort dat te gaan. We doen het niet voor onszelf maar voor elkaar en met elkaar. Zo willen we ook de verkiezingen ingaan en hopen 
op één, misschien wel twee zetels erbij.”

Tekst en foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel