CDA: ‘Andere bestemmingen doodsteek Schinkelpolder’

De Schinkelpolder is een glastuinbouwgebied en dat moet we zo houden. Dat vindt de Aalsmeerse CDA-afdeling. Vrijdag bracht ze in de polder met een groot gezelschap een werkbezoek aan de bedrijven Koppe Begonia Young Plants en Blom Palmen. Ook kandidaats-fractieleden waren ter oriëntatie mee.

“Het CDA zal de verruimde glastuinbouw in de Schinkelpolder blijven ondersteunen en verzet zich tegen wezensvreemde initiatieven als Schiphol-parkeren. Het toevoegen van andere bestemmingen is de doodsteek,’’ zegt lijsttrekker Robbert-Jan van Duijn in een CDA-persbericht. “Het CDA staat voor een betrouwbare overheid. Het bestemmingsplan is nog geen half jaar oud, daar houden we aan vast.”

Meer inspanningen gemeente
Volgens fractievoorzitter Jaap Overbeek moet de gemeente zich “nog meer inspannen” om het gebied te faciliteren. “Hier valt nog een wereld te winnen om glastuinbouwbedrijven bij elkaar te brengen en gezamenlijk het gebied op een hoger plan te brengen.” Overbeek is blij met een Greenport Aalsmeer-onderzoek naar de aanleg van een warmtenet en een CO2-net. aan te leggen, dat is een prima ontwikkeling.’’

Op de foto de 'zware' CDA-delegatie, tuinbouwvertegenwoordigers en, rechts, Bert Koppe en Leo van Dijk van Koppe Begonia Young Plants.

Zie hier voor artikel vandaag over Schiphol-parkeren

Eén reactie

 1. Tjee zeg, 14 personen CDA-delegatie om ergens te gaan kijken of de bestemming goed is voor een bepaald doel (parkeren). En zo zijn er al vele bezoekjes de revue gepasseerd de afgelopen jaren.
  Met alle respect, wij hebben hier beslist niets op tegen, prima zelfs. Maar waar was iedereen toen het tracé N201 bekend werd? Om eens te kijken of dat voor alle bewoners die er dicht omheen wonen, wel goed zou uitpakken? En of dat zoals genoemd in bovenstaand artikel geen doodsteek zou worden voor de bewoners van de Hornweg, Aalsmeerderweg, Oosteinderweg etc. met hun woningwaarde, gezondheid en leefbaarheid rondom het tracé?
  En hoe wij al die jaren met de aanleg hebben gehandeld, dat was niet mis kan ik u zeggen, maar nooit iemand gezien van de gemeente uit? Niets geen ondersteuning.
  Nu had er geen 14 man/vrouw langs hoeven komen, maar een beetje aandacht was wel op zijn plaats geweest en echt niet alleen bij ons. Het maakt ook niet uit van welke partij.
  Was het ook niet netjes geweest, en de functie van de gemeente, om voor hun burgers met zo’n megaproject op te komen? Er is alleen een N201-loket opgezet, waar je alleen iets te horen kreeg als er weer eens extra overlast kwam op bijvoorbeeld een zaterdag. Of dat er stoplichten geplaatst werden, dus alleen maar werkinfo.
  We zaten zelfs als een soort misdadigers op een bezwaarschriftavond in het gemeentehuis om nog een heel klein beetje schadebedrag veilig te stellen. Met aan de andere kant van de tafel een vertegenwoordiger van de gemeente die je aankeek met een gezicht of je onterecht geld aan het binnenharken was. Schandalig gewoon. De gemeente had voor zijn burgers op moeten komen in zo’n goed economisch project voor Aalsmeer. Waar zo hard over geroepen werd, natuurlijk prima, maar niet over de rug van je burgers.
  En nu zitten wij en anderen dag en nacht in de ellende, vreselijke herrie, fijnstof, een zeer groot financieel gat en een onverkoopbare woning, dus dubbelop met Schiphol erbij.
  En dat financiële gat is misschien niet zo groot als dat van het Green Park-project, maar geloof ons, het voelt voor ons net zo. Maar wij kunnen niets veranderen en verzinnen om dit gat te dichten. Wij hebben geen bestemmingsplannen die we nog eens kunnen veranderen helaas. Zo zijn wij de laatste jaren al het vertrouwen in de overheid kwijtgeraakt, en dat voelt niet goed kan ik zeggen.
  En in de terugblik van 4 jaar college staat het juist aangegeven door de heer Verburg: er is veel aandacht gegaan naar de N201!! Inderdaad alleen naar de N201 en de rest was lucht en nog steeds.
  Dit is een algemene opmerking/tip voor alle partijen in de toekomst en naar de aankomende verkiezingen, zodat andere burgers in Aalsmeer dit misschien niet mee hoeven te maken en wel met respect behandeld worden. Wij hopen het van harte.
  Soms wil je niet eens meer reageren, maar bij dit soort nieuws moet je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel