CDA: ‘Aalsmeer zeker bestuurbaar’

“Aalsmeer is zeker bestuurbaar!” Zo luidt de kop boven een brief van bestuur, fractie en wethouders van het CDA aan de leden. De brief is woensdag verstuurd, óók aan de media. Dat laatste houdt in dat de christendemocraten hun boodschap graag breed willen uitdragen.

Het CDA wil niet meedoen aan “speculaties en geroddel” en evenmin aan het “ontwrichten van het gemeentebestuur”. De briefschrijvers staan voor een “constructief bestuur” van Aalsmeer. “Er ligt een goed coalitieakkoord, daar gaat opvallend genoeg niemand inhoudelijk op in. We hebben een goede samenwerking met coalitiegenoot AB. Er staat een gedegen collegeprogramma.”

Bestuurlijke kracht
Ze wijzen erop dat vele “moeilijke en complexe dossiers” unaniem door de gemeenteraad zijn aangenomen. Daaruit blijkt “bestuurlijke kracht”. In de laatste zeven raadsvergaderingen heeft de raad tegen ruim driekwart van de 63 voorstellen, moties en amendementen unaniem of in grote meerderheid ja gezegd.

“Hoezo onbestuurbaar? Hoezo verdeeldheid? Deze cijfers liegen niet. Interpretaties daarentegen…” concludeert het CDA. Opmerkelijk is dat deze visie sterk afwijkt van die van burgemeester Jobke Vonk, die van CDA-komaf is. Bij haar ontslag een week geleden zei de “bestuurlijke situatie onhoudbaar” te vinden.

Breed gedragen
Maar, gaat de CDA-brief verder, “natuurlijk gaat de kritiek op de politiek niet aan ons voorbij”. Sterker nog, CDA'ers “voelen zich – en worden – persoonlijk aangesproken”. “Soms onterecht, meestal ook meelevend en steunend. Dat sterkt ons.”

Het CDA zegt te zullen voortgaan op de ingeslagen weg. “Ons uitgangspunt blijft samenwerking in de gemeenteraad, in het belang van Aalsmeer/Kudelstaart. We willen verder werken aan een mooi en beter Aalsmeer. In de gemeenteraad met de smalst mogelijke basis, maar binnen onze geledingen breed gedragen en vertrouwend op de toekomst.”

 

2 reacties

  1. Waarom trekt toch iedereen de woorden van de burgemeester in twijfel als zij spreekt over de slechte bestuurbaarheid van de gemeente Aalsmeer? Het bestuur (het college van B&W) bestuurt (achter de schermen, helaas) en de gemeenteraad is de lokale volksvertegenwoordiging. De constatering van CDA dat de gemeenteraad de laatste tijd redelijk functioneert, staat dus geheel los van het waardeoordeel van mevrouw Vonk. Het probleem moeten wij daarom zoeken binnen het bestuur. Als Han Carpay ons vertelt voor wie de burgemeester siddert, geeft dat duidelijk aan waar de schoen wringt. Uit haar functioneren als voorzitter van de raad, bleek keer op keer dat zij zich in een spagaat bevond. Dat houdt geen mens vol, ook Jobke Vonk niet!

  2. Gisteren werd ik staande gehouden door een politieagent. Ik was blijkbaar door rood gereden wat ik niet doorhad. Met bovenstaand artikel in mijn gedachte probeerde ik de agente te overtuigen dat ik normaal gesproken altijd door groen rijd, mijn werk dus goed doe. Ik kwam er helaas niet mee weg, zelfs niet met 1 x in mijn leven door rood rijden. Veiligheid staat boven alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin