Burgerforum: ‘Zelfstandigheid ernstig onder druk’

“Zoals Aalsmeer nu wordt bestuurd, staat onze zelfstandigheid ernstig onder druk. Maar niet alleen onze zelfstandigheid staat onder druk, een goed democratisch proces wordt met voeten getreden.” Dat zegt het Aalsmeers Burger Forum in een verklaring vandaag.

“Zonder met vingers te willen wijzen veroorzaken de krampachtige verhoudingen in de gemeenteraad veel intern gedoe en denken in machtsblokken. En macht behouden gaat zelfs zover dat transparantie en verantwoording afleggen ondersneeuwen in beslotenheid om kennelijk de politieke rijen gesloten te houden. Terwijl het juist in een moderne democratie gaat om bruggen te slaan tussen verschillen die uiteraard in een politiek landschap bestaan,” schrijven de initiatiefnemers.

Strijdbaarheid nodig
Nog maar anderhalve maand geleden was de oorspronkelijke naam Verontruste Aalsmeerders omgedoopt in Aalsmeers Burger Forum, omdat de eerste een negatieve klank had. Dat gebeurde na “positief overleg” met de fractievoorzitters, de burgemeester en “herstelprocesbegeleider” Geeske Wildeman. “Onze boodschap is écht geland,” meldde de groep toen. Maar na de raadsvergaderingen van 18 december en 22 januari is “de moed” ze “nu bijna in de schoenen gezakt”.

Voor Aalsmeers Burger Forum blijft “strijdbaarheid” het devies. “Strijden voor een goed bestuur dat broodnodig is voor Aalsmeer. Broodnodig omdat Aalsmeer dat verdient, maar ook omdat een goed bestuur noodzakelijk is om de zelfstandigheid van Aalsmeer voor de toekomst veilig te stellen.”

Beslotenheid uitzondering
De initiatiefnemers betreuren het dat ze indirect moesten vernemen dat de verbeterprocesgroep van Wildeman opgeheven is. Ook over de resultaten is ze niets rechtstreeks gemeld. “Hoogst opmerkelijk omdat wij toch in gesprek waren,” vinden ze.

Aalsmeers Burger Forum, waarmee plaatsgenoten uit alle politieke geledingen sympathiseren, is verder weinig ingenomen met de beslotenheid waarin de affaire Middenweg zich afspeelt. 

“Beslotenheid moet een uitzondering zijn en blijven,” stelt het burgerforum. “Wij roepen dan ook op om minstens de moed te hebben om standpunten ook in geschillen met burgers in de openbaarheid te verantwoorden. Zeker als er ook rechters aan te pas moeten komen. En die spreken recht in openbaarheid.”

 

3 reacties

  1. Vanavond van 20.00 tot 22.00 uur zullen wij in het programma Stamtafel bij http://www.radioaalsmeer.nl onder andere aandacht besteden aan de Middenweg. Daar zal in de openbaarheid de heer Hooyman nogmaals toelichten wat er allemaal speelt. Tevens kunt door middel van de ze link (youtu.be/t3ri5pPpTrc) te plakken in Google het filmpje zien dat Bram Heijstek heeft gemaakt. Hierbij krijgt een een goed beeld wat er allemaal speelt, vooral op het gebied van veiligheid. Naast dit onderwerp zullen wij een terugblik van de raad geven en tevens zullen wij het hebben over de problemen die spelen rond Schiphol.

  2. Alles is in deze gemeente besloten en geheim… stel je voor dat de burger de waarheid hoort… brrr

  3. Wellicht een taak, om dinsdag a.s. massaal aanwezig te zijn bij de openbare fractievergadering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel