Bram Heijstek begint politieke partij in Amersfoort

Amersfoort is een nieuwe politieke partij rijker. Onder de naam Volkspartij Amersfoort lijkt voormalig Aalsmeerder Bram Heijstek binnen te willen komen in het politieke spectrum van deze Utrechtse gemeente. Amersfoort zelf schijnt daarvan nog niet op de hoogte te zijn.
 
Sinds hij zich in april vanwege gezondheidsredenen terugtrok uit de plaatselijke Aalsmeerse politiek, was het op politiek gebied relatief rustig rondom Bram Heijstek. Een tv-uitzending in juni deed echter het nodige stof opwaaien. De voorman van Het Aalsmeers Collectief (HAC), die in oktober vorig jaar was aangehouden op verdenking van identiteitsfraude, was onderwerp in een uitzending van Peter R. De Vries.
 
Uitgeschreven
In de zomer werd Heijstek uit zijn (huur)huis gezet vanwege ernstige overlast waarna hij geruime tijd uit beeld verdween. In november meldde de gemeente middels de informatiepagina in de Nieuwe Meerbode dat Heijstek was uitgeschreven als inwoner van de gemeente Aalsmeer. Navraag bij de persoon in kwestie maakte duidelijk dat dit geen zelfgekozen uitschrijving betrof.
 
Nieuw konijn
Heijstek die deze zomer afstand had gedaan van zijn opvallende rode camper, die hij tot HAC-Spreekbus had gedoopt, trok er in een andere kampeerauto op uit. Hij liet onder meer sporen achter in Engeland en Nijmegen en was toch ook weer in Aalsmeer gesignaleerd. En nu komt er een nieuw konijn uit de hoed van Heijstek: De Volkspartij Amersfoort. Op Facebook presenteert Heijstek zich als Ab van Amersfoort. Een naam die in het rijtje past van zijn recente alter ego’s: Ab Boeitniet, Ab de Sloper en Ab de Rolleman.
 
Op 14 december deed de partij voor het eerst van zich spreken middels een WOB-verzoek rondom de openbaarvervoer onderneming Syntus.
 
Geen idee
De gemeente Amersfoort laat weten geen idee te hebben welke persoon erachter deze nieuwe politieke partij zit. De afdeling Burgerlijke Stand mag uit privacy-oogpunt geen mededelingen doen of Heijstek zich ook als nieuwe inwoner van Amersfoort heeft gemeld.
 
Onduidelijk
Dan is er nog de nog altijd openstaande verdenking van identiteitsfraude. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam laat weten dat de zaak nog niet is afgehandeld en zegt geen idee te hebben wanneer dat gaat gebeuren. Of het tot een rechtszaak komt blijft dus nog steeds onduidelijk.
 
‘Bekijk het maar’
AalsmeerVandaag heeft geprobeerd contact te leggen met Bram Heijstek maar kreeg hem niet te pakken. Marijn Schoo die de zetel van Heijstek in de gemeenteraad heeft overgenomen, wilde wel reageren. Hij zegt niets af te weten van een nieuwe partij in Amersfoort. Wel dat er een mogelijkheid bestaat dat Heijstek bij een familielid in die omgeving woonachtig is.
 
Over de toekomst van HAC zegt hij: “Tot 25 januari ben ik de officiële vervanger van Bram in de raad. Dan is de periode van ziekteverlof volgens de regels voorbij. Of Bram opnieuw ziekteverlof aanvraagt weet ik niet. Ik kan me voorstellen dat hij zijn handen ervan aftrekt en zegt: ‘bekijk het maar’. Dan blijft de HAC-zetel leeg. Of dat jammer is? Het doel van HAC is altijd geweest om de focus van Aalsmeer te veranderen. Als ik eerlijk ben, is dat voor het grootste gedeelte gelukt. De koppen staan anders richting de randgemeentes en Schiphol. We zijn niet meer het arme en zielige Aalsmeer. Er wordt meer rekening met Aalsmeer gehouden en dat is mede de verdienste van HAC.”
 
Foto's: van boven naar beneden: Bram Heijstek in het fractiekantoor van HAC, in zijn 'spreekbus' en met fractiegenoot Marijn Schoo. (Foto's archief AV)
 
(advertentie) 

3 reacties

  1. Kweenie,
    Als ik het zo lees dan lijkt het Bram niet te zijn, te weinig schrijf fouten.

  2. T is toch potverdoerie ongelofelijk!!
    Dat dit soort neppers zich zo serieus voor doen!
    Democratie zo nep!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin