Bloemen en brief burgerforum voor Nobel

Meteen op dag één van zijn waarnemerschap ontving burgemeester Jeroen Nobel een welkomstbrief van het Aalsmeers Burger Forum. Secretaris Gerard Zelen overhandigde de “open brief” vanochtend in de burgerzaal aan de nieuwe eerste burger zelf. Inclusief een bos bloemen, bij wijze van gelukwens met zijn benoeming. Afgelopen woensdag benoemde commissaris van de Koning Remkes van Noord-Holland de 55-jarige oud-PvdA-wethouder van Haarlemmermeer als Aalsmeerse interim-burgemeester.

In de brief legt het burgerforum uit waar het hem om te doen is. De oorspronkelijke, vorig najaar tijdens de politieke crisis aangenomen naam 'verontruste burgers', schrijft Zelen, is definitief afgezworen. Als Aalsmeers Burger Forum wil de groep breder gaan opereren. Het doel is een bijdrage te leveren aan verbetering van het politieke klimaat, “mee te denken en praten in oplossingen” en “de politiek, indien wenselijk, gevraagd en ongevraagd van advies te voorzien”.

Brede discussie
Het forum wil een brug vormen tussen bewoners en politiek. “Wij willen een brede discussie opstarten over de werkwijze van de politiek, de huidige cultuur, de beleidsontwikkelingen en het doelmatig besteden van gemeen-schapgelden.”

In de brief staat dat het forum er niet op uit is een nieuwe politieke stroming te worden. “Alle politieke stromingen zijn vertegenwoordigd in het forum,” heet het. De groep hoopt “op korte termijn” met Nobel om de tafel te kunnen zitten om met hem van gedachten te wisselen.

Eén reactie

  1. Ik adviseer de heer Nobel en de leden van het Burgerforum de inbreng van Paul Lookman in ‘Lezerspost’ als leidraad te nemen voor de besprekingen die zij met elkaar zullen voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel