Blikvanger bij raad: 3 ton extra voor voetbalcomplex

Vanavond vindt de laatste gemeenteraadsvergadering van dit kalenderjaar plaats. Na vannacht (het wordt weer een latertje) gaan de raadsleden zoals gebruikelijk met kerstreces, tot 22 januari. Het wordt weer een avond om de vingers bij af te likken, want er ligt het nodige op tafel wat de gemoederen in beweging brengt. Op voorhand is besloten, gezien het drukke programma, eerder te beginnen: om 19.00 uur in plaats van 20.00 uur.

Blikvanger (aanvangstijd verwacht om 20.30 uur) is het extra krediet van 265.000 euro dat B&W vraagt voor het fusiecomplex van FC Aalsmeer aan de Beethovenlaan. Dit om een misrekening van de gemeente, die hoopte op een belastingmeevaller, te kunnen goedmaken. De aanvullende injectie is volgens gemeente en club, die één gesloten front vormen, bittere noodzaak. Van dat geld worden de kleedkamers verbouwd en uitgebreid.

Stevig debat
Voor dit agendapunt is bijna een uur ingeruimd; kortom, er wordt een stevig debat verwacht. Ook met verantwoordelijk wethouder Gertjan van der Hoeven, die ruim een maand geleden in een gemeentelijk persbericht de raad tussen de regels door alvast onder enige druk zette.

De wethouder zei te hopen dat de raad vanavond akkoord gaat met de veranderde plannen, omdat “we (dan) zo snel mogelijk kunnen starten met bouwen en verbouwen”. Nog meer – subtiel – op het sentiment spelend voegde hij eraan toe dat “we zodra het fusiecomplex gereed is ook de andere onderdelen van het project Hornmeer op kunnen gaan pakken”.

€ 140 of € 252
Ook twee sociale kwesties vragen vanavond aandacht, zij het dat er op 4 december al uitgebreid over van gedachten is gewisseld. Dat zijn de kadernota Participatiewet en de maatwerkvoorziening voor mensen met een chronische ziekte of beperking. De fracties waren het er veertien dagen geleden over eens dat de “sociaal zwakkeren” niet de dupe mogen zijn van de bezuinigingen in de zorg.

Fractievoorzitter Helma Persoon (AB) stelde dat ze “erop achteruitgaan”. Ze had haar twijfels of het B&W-voorstel om de compensatie “te maximeren tot € 140 goed” is. “We willen de wethouder oproepen of het niet mogelijk is toe te groeien naar € 252.” Persoon kondigde toen aan vanavond mogelijk met een amendement van die strekking te komen.

Scherpe VVD-moties
Andere onderwerpen die onder meer de revue passeren zijn het gemeentelijke rioleringsplan 2015-2020, het uitvoeringsplan van de Aalsmeerse Gebiedsvisie 2020 en veertien belastingverordeningen. Om goed tien uur staan de twee 'scherpe' VVD-moties gepland; de ene over meer koopzondagen, de andere over een tweede kunstgrasveld bij RKDES.

De raadsvergadering is openbaar; iedereen is dan ook welkom in de raadzaal.

Klik hier voor de agenda en stukken van het zogenoemde oordeelvormende deel van de raadsvergadering en hier voor die van het besluitvormende deel
Op Radio Aalsmeer is de vergadering te volgen. Klik op de knop rechtsboven in dit scherm om live te luisteren, vanaf 19.00 uur
 
(Foto's archief AV)

3 reacties

  1. Even als voorbeeld ter informatie: Roda ’23 had in seizoen 2013-2014 1400 spelende leden, verdeeld over 90 (!!) teams, alle spelend op totaal 5 velden! Waarvan er pas de laatste twee jaar 2 kunstgrasvelden zijn; elk 1ste elftal speelt hoofdklasse of hoger. Als excuus kan aangedragen worden dat er meer jeugdelftallen op de zondag spelen bij Roda ’23, maar goed, moeten wij dat dan ook niet doen? En maar € 500.000 meer neerleggen voor extra velden?

  2. Inderdaad Ron. Tevens staat er in de concept-ontwikkelingsvisie Horrmeer, dat FC Aalsmeer liefst 1200 leden telt. Volgens mij zijn er hooguit 750 spelende leden. Als dit juist is, dan kan onze fusieclub volstaan met maar een grasveld in plaats van twee extra. Dan kan onze gemeente voor RKDES een extra grasveld aanleggen. Iedereen tevreden?

  3. Als de gemeente van tevoren eerst eens goed om zich heen had gekeken naar de andere verenigingen, dan was men tot de conclusie gekomen dat extra grond aankopen voor meer velden niet nodig was geweest. Dan was er voldoende geld over geweest voor het complex FC Aalsmeer en had tevens RKDES voor dat geld een extra kunstgrasveld kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel