Applaus voor scheidende wethouder

Met een staande ovatie nam de gemeenteraad gisteravond afscheid van Robbert-Jan van Duijn. De CDA wethouder kreeg van sprekers Dick Kuin en Dirk van Willegen lovende woorden over zich uitgesproken. Een ‘snel rijzende ster’ werd hij genoemd. Zo snel dat hij al halverwege zijn derde raadsperiode de stap naar burgemeester van de gemeente Nieuwkoop maakt. Kuin zei in hem zelfs een toekomstige minister-president te zien maar aan het hoofdschudden van de scheidende wethouder bleek dat hij dat ambt (nog) niet ambieert.

Namens de Raad kreeg Van Duijn een afbeelding van de toren van de Dorpskerk. Als wandversiering op zijn nieuwe burgemeesterskamer. Ook een tekening van de watertoren waarop een King Kong-achtig wezen een vliegtuig uit de lucht grijpt, mocht hij in ontvangst nemen. Als symbool voor de strijd die hij voert tegen de ongebreidelde groei van buurman Schiphol.

Vanmiddag is er een afscheidsreceptie in de Burgerzaal waarbij iedere Aalsmeerder van harte is uitgenodigd.

Foto en tekst Arjen Vos

(advertentie)

3 reacties

  1. Zoals Peter heeft aangegeven en is terug te zien/luisteren is de naam van Michel Sehstedt door mij wel zeker genoemd. Ook is er bij de afscheidsrede een apart inlegvel gevoegd waarin een biografie van de kunstenaar. Dus Pierre, geen ‘Fake-news’ meer verspreiden hoor!

  2. Die ’tekening van de watertoren waarop een King Kong-achtig wezen een vliegtuig uit de lucht grijpt’ is van de Aalsmeerse kunstenaar Michel Sehstedt! Jammer dat die naam in de Raad niet genoemd werd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin