Amstelring onaangenaam verrast met diskwalificatie

Zorginstelling Amstelring staat op de lijst van verpleegzorginstellingen waarvan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) van oordeel is dat ze onder de maat presteren. Amstelring is in Aalsmeer verantwoordelijk voor de verzorghuizen Gloxinia en Rozenholm. Amstelring kwam deze week met een verklaring waarin ze aangeeft onaangenaam verrast te zijn dat ze op de lijst van 150 organisaties voorkomt.
 
Eric Hisgen, voorzitter Raad van Bestuur Amstelring: “Deze kwalificatie heeft ons onaangenaam verrast. Amstelring staat overigens niet onder verscherpt toezicht, maar heeft intensief vervolgtoezicht. Zoals de IGZ aangeeft werken zorgorganisaties er hard aan om de gewenste verbeteringen door te voeren. Dat geldt zeker voor Amstelring. De IGZ nuanceert haar eigen oordeel door aan te geven dat er binnen organisaties grote verschillen bestaan tussen individuele locaties. Ook bij Amstelring is dat zo: bij slechts een zeer beperkt aantal van de 24 locaties presteren wij nu niet goed genoeg op de IGZ kwaliteitsnormen. Dit kan de indruk wekken dat de zorg onveilig is, maar dat is niet het geval. Deze maatschappelijke aandacht leidt tot ongewenste effecten zoals onterechte ongerustheid bij bewoners, familie, medewerkers en vrijwilligers.”
 
Verbeterplannen
De Raad van Bestuur Amstelring herkent de noodzaak tot verbeteringen in een aantal locaties. Amstelring werkt via verbeterplannen en interne audits aan oplossingen. Speerpunten zijn: cliëntdossiers op orde, digitale cliëntdossiers, deskundigheidsbevordering, minder flexpersoneel en meer ‘handen aan het bed’. 
 
Vertrouwen
Eric Hisgen licht verder toe: “De informatie van de IGZ in de rapportage dateert uit maart 2016. Op 24 mei 2016 had Amstelring een gesprek met de IGZ. Wij kregen daarin te horen dat de IGZ verbeteringen ziet en enthousiasme bij medewerkers constateert over de ingeslagen weg. Wij hebben veel vertrouwen in de motivatie en verbeterkracht van onze medewerkers en veel waardering voor hun inspanningen.”
 
Tot besluit zegt Amstelring er alles aan te doen om de ingeslagen weg naar verbeteringen met volharding af te leggen. Uiterlijk in september 2016 worden de resultaten hiervan wereldkundig gemaakt.
 
Foto: Gloxinia is een van de verpleeghuizen van Amstelring (Foto Arjen Vos)

3 reacties

  1. WTF, Amstelring valt onder intensief vervolgtoezicht… en dan zijn ze nog steeds verrast dat ze op de lijst komen te staan…. Dat is dat toch geen verrassing? Natuurlijk wordt er ook in de zorg hard gewerkt. Net als elders overigens. (ik word er altijd een beetje moe van als een sector altijd maar roept dat ze zo hard moeten werken… alsof de rest van NL op zijn reet zit). Maar als er zaken niet kloppen of voldoen aan normen, dan moet je als organisatie niet roepen dat het allemaal wel meevalt, maar dan zeg je “sorry” en doe je er iets aan. En zorg je er voor dat je binnen een paar maanden wel voldoet.

  2. Als je steeds maar de uurlonen uitkleed, waar je eigenlijk deze oude mensen ,geduldig, mee moet aankleden, dan staat letterlijk en figuurlijk ,iedereen, in zijn hemd. Wie heeft onze huidige maatschappij weder opgebouwd? Laten we deze mensen dan ook een menselijke oude dag geven en zeker niet over de ruggen van de instellingen en het grondpersoneel, die het beste met hun bewoners voor heeft. Maar zoals altijd: Goedkoop, is duur koop.

  3. Er zijn wel degelijk , problemen geweest of er nog ,zijn dat weet ik niet . het personeel is fantastisch daar ligt het niet aan, maar net als overal in de zorg te weinig mensen en dan krijg je echt wel onveilige toestanden om dit te ontkennen vind ik niet terecht. Uit eigen ervaring weet ik dat er bezuinigd is op personele bezetting en goed ervaren personeel de laan is uitgestuurd om plaats te maken voor flexwerkers .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin