Alleen bebouwing aan rand Heegstrapark

De flank van het Heegstrapark aan de zijde van de Mensinglaan (Foto Arjen Vos)

Door: redactie. De bouwplannen in het Heegstrapark zijn aangepast. In plaats van de voorgestelde drie woonblokken zowel aan de flanken als in het midden van het park, stelt de gemeenteraad nu voor alleen de flanken te bebouwen.

Toen eind vorig jaar de plannen bekend werden gemaakt, stonden bewoners uit achterliggende wijk op hun achterste benen. Zij zagen hun groene uitloop, buffer naar de busbaan en speelplaats voor de kinderen bedreigd worden. Voor aanvang van de raadsvergadering op 3 december 2020 is een petitie met ruim 400 handtekeningen overhandigd aan burgemeester Gido Oude Kotte. Dat resulteerde in het besluit opnieuw naar de plannen te kijken. Verantwoordelijk wethouder Robert van Rijn zegt de onrust die daardoor bij omwonenden is ontstaan, te betreuren: “Uiteraard hebben wij alle reacties serieus genomen en zijn wij intern, met de omgeving en de raadsleden hierover in overleg gegaan. De uitkomst hiervan is dat wij nu alleen de altijd al geplande bebouwing aan de kop van 1e J.C. Mensinglaan toestaan en niet in het park.”

Tekeningen van het nieuwe plan zijn er nog niet. Zodra daarmee wordt gestart zal ook de omgeving erbij worden betrokken. Er wordt volgens een woordvoerder uitgegaan van elf tot vijftien kleinschalige appartementen in drie woonlagen.

Omdat de gemeente geen grondeigendom heeft aan de Ophelialaanzijde van het park, wordt hier nu door de gemeente niet actief op ingezet. Het gemeentebeleid richt zich erop dat deze locatie op termijn kan worden herontwikkeld naar woningen. Hiervoor is de gemeente afhankelijk van een initiatief van anderen.

Op 20 april is de gemeenteraad in een raadsbrief geïnformeerd en heeft het college uitgebreid uitleg gegeven over de aanleiding, de uitwerking, en het vervolg van de bouwplannen voor het Heegstrapark. De gemeenteraad heeft nog de gelegenheid om te reageren op deze raadsbrief.

Foto archief AV/Arjen Vos

Lees vorig bericht

Lekkernijen niet aan te slepen tijdens Koningsdag

Lees volgend bericht

Herdenking Kudelstaart opnieuw zonder publiek


3 Reacties

 • Zodra daarmee wordt gestart zal ook de omgeving erbij worden betrokken; zegt de wethouder.

  Zo is het ook gegaan bij het tweede Huis in de Hornmeer. Zo ook bij het Waterfront.
  De omgeving erbij betrekken. Ik moet hier wel om lachen. Welke omgeving!!!!

 • In 2013 werd de bouw voor 3 flats in het Heegstrapark afgeblazen.
  Gelukkig heeft het nieuwe kabinet van Gemeente Aalsmeer weer nieuwe plannen.
  Volgens mij snappen het niet waar al de toekomstige bewoners hun auto moeten laten.
  Ach, natuurlijk in de rest van het Heegstrapark. Waar anders want in de Cyclamenstraat staat het al vol. Dan maar naar het braakliggende grond bij de Zuiderkerk.
  Oh wat stom, dat wordt ook vol gebouwd, alleen weet nog niemand wanneer.
  Nog meer bomen moeten dus sneuvelen.
  Aalsmeer het bloemendorp, zonder bloemen en bomen.
  Gaat zo door Gemeente Aalsmeer. Het gaat de goede kant weer op.!!!!!!!

 • Toch jammer dat er weer gebouwd wordt en voor wie.
  Er zijn toch genoeg huurwoningen in Aalsmeer voor de aalsmeerders alleen die komen niet aan de beurt omdat alles naar de Amsterdammers gaat of de vluchtelingen.
  Dus gaan we alles maar vol bouwen . Er zou helemaal niks in het park komen ik durf er om te wedden dat er over een jaar of wat toch gebouwd wordt . Er wordt nog maar slecht naar de burgers geluisterd .
  Ik zeg het misschien niet zo tacties maar zo zie ik het.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *