Absoluut Aalsmeer maakt geen deel meer uit van coalitie

De fractie van AA in betere tijden met vlnr Chantal van Hilst, Dirk Biesheuvel, Werner Koster, Daniëlle Prent, Greta Holtrop en Judith Keessen (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Absoluut Aalsmeer maakt geen deel meer uit van de coalitie. De fracties van CDA, VVD en D66 hebben besloten gezamenlijk als coalitie door te gaan. Dat maakten de partijen vanavond middels een schriftelijke verklaring bekend.

Volgens het schrijven is binnen de coalitie lang geprobeerd om tot een vruchtbare samenwerking te komen. “Belangrijk doel hierbij was het bereiken van rust en bestuurlijke continuïteit in Aalsmeer. Dat leek met de gemaakte afspraken aanvankelijk mogelijk, maar door de recente ontwikkelingen binnen de fractie van Absoluut Aalsmeer is dit in een ander daglicht komen te staan en is de beoogde stabiliteit helaas niet voldoende aanwezig gebleken.”

Met die verklaring doelen de drie partijen op ontwikkelingen van vorige week toen fractievoorzitter Judith Keessen bekend maakte samen met Dirk Biesheuvel uit AA te stappen en onder de naam FlorAalsmeer een nieuwe partij te gaan beginnen.

Dat AA nu buiten de coalitie komt te staan betekent voor Greta Holtrop dat ze geen wethouder wordt. Tijdens de raadsvergadering van komende donderdag zal alleen VVD’er Sven Spaargaren worden voorgedragen als wethouder.

 

 

10 reacties

 1. @Nicolette: Duidelijk. Je wil mensen niet specifiek van amateurisme betichten. Het proces met die mensen als leidend voorwerp daarentegen wel.

 2. @willem bakker: niet wie, maar wat. De gang van zaken rondom ons college komt op mij over als de activiteiten van een hobbyclub. Daarmee doelende op alle gebeurtenissen, voor zover ik er kennis van kan hebben, vanaf het gedwongen vertrek van wethouder Kuin, tot aan dit besluit.

 3. Of, je kan kiezen, tot je een ons weegt, maar de politiek maakt er een poppenkast van, schiet dat ook niet op.

 4. Je kan beschouwen tot je een ons weegt, maar het stemgewicht van de burger blijkt veder licht te zijn, ten opzichte van de zwaartekracht achter ‘politieke macht’.

 5. Ben benieuwd, naar de beschouwing, van Joop Kok over dit gebeuren.
  Maar misschien heeft Joop het ook al opgeven zijn licht hierop te richten.

 6. Beste @Nicolette,

  Wie beticht je precies van amateurisme? De AA-fractie? De AA-afsplitsing? Oud-wethouder Kuin? Verklaar je nader.

 7. Tja, AA had gelijk na het wegsturen van Kuin de stekker er uit moeten trekken. Zo dom om te blijven zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin