Aardbeienbrug toch pas na vaarseizoen aangepakt

Anders dan de bedoeling was wordt de Aardbeienbrug toch pas later dit jaar gereconstrueerd. Aanvankelijk zou er in april met de werkzaamheden worden begonnen maar vanwege de drukte op de Uiterweg tijdens de zomer start het project na het vaarseizoen. Waterrecreanten, jachthavens en bewoners van de Uiterweg hebben dan zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden.

Inmiddels heeft de gemeente een aannemer geselecteerd die het reconstructiewerk aan de Aardbeienbrug gaat uitvoeren. De werkzaamheden starten eind september of begin oktober en zijn naar verwachting eind maart of begin april 2020 afgerond. Onwerkbaar weer en onvoorziene omstandigheden kunnen nog voor vertraging zorgen.

Toekomstbestendig
Verantwoordelijk wethouder Robert van Rijn zegt in een persbericht van de gemeente: “We willen Aalsmeer veilig en goed bereikbaar houden. Daarom is het belangrijk dat we de Aardbeienbrug renoveren voor een toekomstbestendig en veilig gebruik. Helaas gaat dat altijd gepaard met enige overlast. Door pas na de zomer te starten met de werkzaamheden houden we zo veel mogelijk rekeningen met de belangen van ondernemers, recreanten en bewoners.”

Foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

 

 

2 reacties

  1. Goed nieuws, de gemeente neemt een wijs besluit. Ik hoop van harte dat ze dat ook bij andere ingrijpende projecten die mogelijk op stapel staan zo wijs zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel