AalsmeerKiest: De gemeenteraad

 

De tweede video van Aalsmeer Kiest is online. De kijkers worden meegenomen naar een raadsvergadering en worden voorgesteld aan een aantal kandidaten op de verkiezingslijsten van de politieke partijen.

Er wordt kennis gemaakt met de gemeenteraad. Wie zitten daar nou in? Welke mensen komen er na 19 maart hoogstwaarschijnlijk bij? Wie komen er terug en wie gaan er weg? Voor wie zou de kiezer naar de stembus moeten gaan?

Voetbalwedstrijd
Presentator Peter Maarsen vergelijkt de raadvergadering met een voetbalwedstrijd. Hoe is de opstelling in de raadzaal? Er worden handen geschud. Is dat gebruikelijk voor de wedstrijd? De opstelling wordt nog even doorgenomen. En dan is daar de aftrap. Een wedstrijd compleet met een gele kaart en blessuretijd. Het geeft de kijker een beeld hoe het er aan toe gaat tijdens een raadsvergadering.

Wie is wie?
In de rust en na afloop van de wedstrijd worden er verschillende kandidaten aangesproken. Vragen komen voorbij als:  “Waarom wilt u zo graag in de raad? Waarom zouden ze op u moeten stemmen? Wat is voor de kiezer belangrijk om op te letten als je op de publieke tribune zit?”

Politiek vuurwerk in volgende video
Het echte politieke vuurwerk wordt ook op AalsmeerVandaag gebracht, want de volgende video wordt een debat. Vanaf vrijdag 14 maart online. Dan worden de echte onderlinge verschillen tussen de politieke partijen naar buiten gebracht. Het moet duidelijk worden op wie de kiezer moet gaan stemmen op 19 maart.

Op donderdag 6 maart een kort video-interview met burgemeester Jobke Vonk-Vedder over de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook hier te zien op Aalsmeer Vandaag
 

Foto's: de raadzaal voor de aftrap en Peter Maarsen in gesprek met AB-kandidaat Frits Nisters

2 reacties

  1. Ik zou graag eens informatie willen lezen waarop ik moet stemmen, wie gaat iets goeds doen in Aalsmeer, wie krijgt mijn stem. Ik zie wel mensen met folders lopen, daar heb ik niets aan. Ik zou graag van alle partijen van Aalsmeer informatie willen hebben waar ze voor staan. Soms denk ik niet te gaan stemmen. Help mij met het probleem.
    Ik vind de vraag van Gerard wel juist, dat mis ik voor informatie.

  2. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ontvang je allemaal folders e/o krantenartikelen over wat de partijen willen. Dat is op zichzelf prima.
    Wat ik mis, is dat wat (soms) beweerd wordt niet in de folders gestaafd c.q. onderbouwd wordt.
    Daarnaast zou ik het als kiezer op prijs stellen, dat men ook een financieel inzicht geeft hoe men de komende 4 jaar de plannen willen invullen. En daarbij aangeeft wat men wel of niet kan veranderen. Ofwel, waar zit men al aan vast omdat deze plannen al lopen. En als je het toch anders gaat doen, welke financiële consequenties het kan hebben?
    Daarmee krijg ik als kiezer inzicht hoe een partij daarmee (plannen versus financiën) omgaat en of men er ook inzicht in heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin