Aalsmeer stemt tegen samenwerking Oekraïne

Geheel in lijn met de peiling die we op AalsmeerVandaag daags voor het referendum hielden, stemde Aalsmeer tegen het associatieverdrag met Oekraïne; 32,7% is voor, 66,6% tegen. Landelijk was 38,1% voor en 61,1% tegen. Met een opkomstpercentage van 38,4% scoort Aalsmeer hoger dan het landelijk gemiddelde van 32,2%.

De uitslag kwam officieel om zes minuten over elf gisteravond binnen. (Bron: NOS). Opmerkelijk is dat de uitslag volgens de gemeente anders is. 32,3% om 65,8%.

In exacte aantallen brachten 8675 mensen gisteren hun stem uit. Daarvan stemden 5712 tegen, 2805 mensen voor. Opvallend is het aantal ongeldige stemmen. Maar liefst 95 mensen hebben iets met het stembiljet uigehaald waardoor het niet geldig bleek. Ook werden er 63 blanco stemmen geteld.

Ook de buurgemeentes stemden tegen. In Amstelveen was de verhouding 42,7% voor en 56,4% tegen. Uithoorn 35,1% vs 64,3% en Haarlemmermeer 31,9% om 67,6%. Amsterdam is een uitzondering. De hoofdstedelingen stemden met 52,5% voor en 46,3% tegen duidelijk anders. Alleen werd het opkomstpercentage hier niet gehaald. Dat bleef met 26,8% ruim onder de benodigde 30%.

4 reacties

  1. Jean Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, heeft inmiddels verklaard dat ‘Europa’ geen enkele boodschap aan dit referendum heeft.

  2. kunnen we dit ook niet in aalsmeer uitvoeren ?
    een referendum over wel of geen migrantenhotels

  3. Misschien is er een nieuw tijdperk ingetreden voor de democratie. Niet om de vier jaar kiezen, maar per referendum elk moment gewenst, door de burgers of politiek.

  4. Ik hoef mij er niet verantwoordelijk voor te voelen dat de regering toch tot ratificatie van het verdrag overgaat. Dit ondanks een krachtig, democratisch tot stand gekomen, nee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel