Aalsmeer Kiest: korte videoserie over raadsverkiezingen

Aalsmeer Kiest is een korte serie video-uitzendingen gericht op de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Welke partijen doen mee? Wat willen ze met Aalsmeer? Wie zijn hun lijsttrekkers? De driedelige serie Aalsmeer Kiest, met korte presentaties, interviews en debatten, is een productie van Aalsmeer Vandaag in samenwerking met de gemeente. De filmpjes zijn gemaakt door Ton Offerman, presentator is Peter Maarsen.

De laatste video van 11 maart laat het integrale, driedelige, verkiezingsdebat zien tussen de lijsttrekkers van CDA, AB, VVD, PACT en HAC. Het debat is op maandag 3 maart zonder publiek gehouden in de grote bovenzaal van De Oude Veiling. Belangstellenden konden die avond het debat beneden in het café op een groot scherm live volgen.

Aalsmeer Kiest (4c) – Slotdebat

 
 
Aalsmeer Kiest (4b) – Vragenronde

 
 
Aalsmeer Kiest (4a) – Introductie

Op 6 maart doet burgemeester Jobke Vonk in de derde video een oproep aan alle stemgerichtigden in Aalsmeer en Kudelstaart om te gaan stemmen op 19 maart.

Aalsmeer Kiest (3) – Oproep burgemeester Jobke Vonk

 

De tweede video van 27 februari is een inkijkje in de gemeenteraad. Wie zitten er momnenteel in de raad? Wat gebeurt er zoal tijdens een raadsvergadering? Wie zijn kandidaten voor de nieuwe raad? De impressie en interviewtjes zijn gemaakt op de avond van de raadsvergadering van 13 februari.

Aalsmeer Kiest (2) – Inkijkje in gemeenteraad

De beide video's hieronder, gelanceerd  op 13 februari, zijn een presentatie van de lijsttrekkers van vijf partijen, CDA, AB, VVD, PACT en HAC (Lijst Tas zag af van deelname) in de trouwzaal van het gemeentehuis. In de eerste presenteert elk van hen zichzelf en zijn partij in maximaal 60 seconden. De tweede is de weerslag van een korte debat die avond over mogelijke partners ná de verkiezingen van 19 maart.

Aalsmeer Kiest (1a) – Presentatie lijsttrekkers

Aalsmeer Kiest (1b) – Kort debat

 
 

 

 

Lees vorig bericht

Kwakelaar krijgt winkelverbod

Lees volgend bericht

Raadsvergadering met weinig sexy agenda


3 Reacties

  • Prima initiatief! Maar zoals aangekondigd graag nog meer concrete kwesties aan de orde stellen waarop de verschillen tussen de partijen duidelijker worden. Wat valt er te kiezen voor ons?

  • Goed dat jullie dit doen! Mooi initiatief. Alleen vind ik het ‘Aalsmeer Kiest’ deuntje tussendoor verschrikkelijk irritant, maar dat is slechts een persoonlijke mening. Tip: misschien kunnen jullie hier nog links plaatsen maar de websites van alle partijen.

  • Politieke duidelijkheid wordt via deze uitzendingen, voor de bewoners van Aalsmeer en omgeving, geschapen.
    Onterechte negatieve beeldvorming over partijen en personen worden juist op deze, open, wijze weerlegd en mogelijk juist omgedraaid in positieve beeldvorming. Iedereen komt aan het woord. Niemand kan zich meer verschuilen.

    Democratie op zijn best!

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *