AA vraagt college om update veiligheid Kasteleinweg

Waarschuwingsbord bij rotonde Dorpsstraat is volgens AA geen structurele oplossing (Foto AA)

Door: Klaas Leegwater. Absoluut Aalsmeer (AA) heeft schriftelijk aan het college gevraagd wat de laatste stand van zaken is omtrent de verkeersveiligheid op de Burgemeester Kasteleinweg. Na de herinrichting eind 2021 met busbaan, zachte knip, parallelle wegen en een aantal rotondes waar de busbaan dwars overheen loopt, vonden er op de Kasteleinweg veel ongevallen plaats waarbij de bus opvallend vaak betrokken was. 

Na harde conclusies eind vorig jaar van een onderzoeksbureau over de verkeersinrichting bij de rotondes voerde de gemeente begin deze zomer een aantal maatregelen in, onder meer een zogenaamde Stop & Go. Daarbij moet de bus eerst volledig tot stilstand komen voor de chauffeur de rotonde kan oprijden. De gemeente verklaarde destijds dat een meer structurele oplossing werd onderzocht, bijvoorbeeld de bus op de rotonde mee laten rijden met het overige verkeer.  

Oplossing gecompliceerd
Een half jaar later trekt Absoluut Aalsmeer aan de bel bij het college wat de stand van zaken is.  Wanneer volgen de structurele aanpassingen? En wanneer wordt de raad hiervan op de hoogte gebracht?’, vraagt de partij zich in de brief af. Eerder liet het college weten dat een oplossing gecompliceerd is vanwege de betrokkenheid van vier partijen: gemeente Aalsmeer, Provincie Noord Holland, Vervoerregio Amsterdam en Connexxion. Alle partijen op één lijn krijgen voor een zinvolle maatregel vergt tijd en veel overleg.

Verbazing over bord
AA uit in de brief tevens haar verbazing over een bord dat is geplaatst op het fietspad kort voor de rotonde bij de Dorpsstraat komende vanaf richting Hoofddorp. Op het bord staat voor fietsers de waarschuwing: Let op, u nadert een gevaarlijke rotonde! AA meent dat dit geen structurele oplossing is voor de onveiligheid van deze rotonde, de andere rotondes en de busbaan. ‘Integendeel zelfs. Waarom wordt er bij één rotonde een bordje geplaatst? En de andere rotondes? Waarom dan niet voor al het verkeer?’, zo staat in de brief.

 

2 reacties

  1. Heeft allemaal te maken met gezichtsverlies. Gemaakte blunders door bestuurders zoveel mogelijk proberen weg te moffelen. Sorry zeggen en het probleem oplossen maakt het hierdoor niet eenvoudiger.

  2. Ze wachten eerst tot er doden vallen Dan kunnen ze zeggen dat het lang duurde op dit moment het belangrijkste triest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin