Zijdstraat in vuur en vlam

Door: Arjen Vos. Een felle uitslaande brand zorgde vanavond voor veel opschudding in het centrum van Aalsmeer. Rond half acht hoorden buurtbewoners enkele knallen in het voormalige pand van fietsenwinkel Sprey. Korte tijd later nog een keer. Alsof er vuurwerk werd afgestoken, zo omschreef een omwonende. Of dat anderhalf uur later zorgde voor de grote uitslaande brand zal punt van onderzoek worden. De brand was rond kwart over elf onder controle.

De brandweer rukte met groot materieel uit en zette zowel aan de kant van de Zijdstraat als de achterliggende Gedempte Sloot hoogwerkers in om het vuur te bestrijden. Woningeigenaren in de achterliggende schoolstraat zorgden er in allerijl voor dat afgevallen blad werd opgeruimd zodat de vonkenregen niet voor meer ellende kon zorgen.

Aan het pand, waarin een zevental appartementen gebouwd gaan worden, wordt al zo’n twee jaar met flinke tussenpauzes gewerkt. Volgens een advertentie op Funda zouden de vier appartementen en drie hofjeswoningen per november dit jaar beschikbaar moeten zijn. De brand trekt een flinke streep door die planning.

De twee panden naast de brandhaard, waaronder dat van de firma Goemans werden door de brandweer nat gehouden. Te vrezen valt dat daar behoorlijk wat waterschade door is ontstaan.

Een omwonende laat weten dat de Zijdstraat al anderhalve week verstoken is van straatverlichting. Of dat in relatie gebracht kan worden met de brand is eveneens een punt van onderzoek.

Foto: Ernie Wesselius

 

Lees vorig bericht

Pompoenen centraal in centrum

Lees volgend bericht

Hobbyvogelhouders moeten dieren afschermen


1 Reactie

  • Beste team,
    Geen straatverlichting in de Zijdstraat , Kanaalstraat en de Helling .
    Bij het jeu de boule baantje waren ook jongelui bezig met vuurwerk , hebben de schade nog niet kunnen zien vanwege geen straatverlichting .
    Heel irritant geen straatverlichting en niet weten wanneer het opgelost is.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *