Winkeldieven doen moeilijk bij aanhouding

Afgelopen week werden twee dieven op heterdaad betrapt in twee afzonderlijke supermarkten. Allebei pleegden ze verzet bij hun aanhouding.

Donderdagmiddag dacht een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voordelig aan cosmeticaproducten te komen. Met een flinke voorraad in zijn rugzak liep hij voorbij de kassa van een winkel op de Aalsmeerderweg. Daar werd hij staande gehouden door winkelpersoneel, dat ook de politie inschakelde. Naast een tiental cosmeticaproducten ter waarde van 182 euro, had de man ook nog voor 24 euro vleeswaren in zijn tas.
 
Niets maken
De man verzette zich flink bij zijn aanhouding en beweerde dat men hem niets kon maken omdat hij zich nog in de winkel bevond. Ook tijdens het verhoor bleef de man zich verzetten. Hij is op zaterdag heengezonden en mag zich verantwoorden bij justitie.
 
Winkelverbod
Op vrijdagmiddag deed zich bij een winkel op het Praamplein een soortgelijke diefstal voor. Een 28-jarige man, eveneens zonder vast woonadres, had goederen in zijn rugzak die hij niet had afgerekend. Deze man weigerde bij aanhouding antwoorden te geven op vragen en is meegenomen naar het bureau. De man kreeg een winkel- en passageverbod opgelegd voor een jaar en is ’s avonds heengezonden.

 

2 reacties

  1. Hoe kan Justitie iemand zonder vaste woon- of verblijfplaats een dagvaarding sturen? Dus met andere woorden “laat maar gaan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel