Wijkagent brengt politie dichter bij inwoners

Wijkagent Erik van den Brun wil de politie dichter bij de mensen brengen. Dit doet hij onder andere door (veel) te twitteren, zijn maandelijkse interview bij Vrijdagavondcafé op Radio Aalsmeer en sinds kort ook via Facebook. En het werkt volgens hem, want als er ergens in het dorp iets gebeurt waar getuigen voor nodig zijn, dan zien mensen dit snel en kunnen laagdrempelig reageren.

De wijkagent van Aalsmeer Dorp, Aalsmeer Zuid en de Westeinderplassen is van plan om iedere week een overzichtje op zijn Facebook-pagina te plaatsen van zaken die speelden in zijn wijk. In verband met de privacy zullen het alleen korte meldingen zijn, maar toch verwacht hij dat mensen hiervan op de hoogte willen zijn. Ook geeft hij tips.

Facebook-overzicht
Het eerste overzicht is gisteren geplaatst en daarin meldt Van den Brun dat er extra veel gelet is op eventuele zakkenrollers op de markt. Ook is er extra gesurveilleerd in zijn wijk door de inbraken van de laatste tijd.

Verder heeft hij te maken gehad met een woninginbraak, een overleden persoon, een aanrijding zonder letsel, rijden zonder rijbewijs, een burenruzie, een inbraak in een bedrijf, diefstallen van kentekenplaten en een aanhouding voor rijden onder invloed.

AalsmeerVandaag plaatst regelmatig uitgebreidere politieberichten aan de hand van de aangiften die gedaan zijn of gebeurtenissen waarbij de politie in actie moest komen. Ook hierbij kan niet alles naar buiten komen. De politie houdt de privacy van de betrokkenen scherp in de gaten.

Interactie met inwoners
Zijn bedoeling is om meer interactief met de inwoners van Aalsmeer te communiceren. “Sommige mensen vinden het werk van de politie spannend,” zegt Van den Brun. “Is het soms ook, maar we zijn er vooral voor de inwoners en willen ze helpen met tips en dergelijke.” Hij realiseert zich goed dat hij Aalsmeerders nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen en vindt social media daarom zo belangrijk.

Daarom roept hij mensen ook op om hem te laten weten of ze iets missen of wat ze van de berichtjes van hem vinden. Als iemand meer wil weten over een bepaald onderwerp dat niet in het openbaar geplaatst kan worden, dan kan er een privébericht gestuurd worden.  

Collega’s
Opmerkelijk is dat deze wijkagent vooralsnog de enige is binnen het Aalsmeerse politiekorps die actief is op de socale media. “Ik zit al zo lang in het vak en moest er eerst ook niets van hebben. Maar nu zie ik dat het werkt. Het is aan mijn collega’s om dat ook voor andere wijken op te pakken. Ik heb alvast een voorzet gegeven, maar het is aan hen om mij wel of niet te volgen hierin.”

De wijkagent volgen via twitter kan ook. Zijn volgers zullen naast het overzicht van wat er speelde in Aalsmeer Dorp ‘getrakteerd’ worden op tips, mooie foto’s en actuele gebeurtenissen waarbij de hulp van de inwoners gevraagd wordt.

Foto's: Erik van den Brun: 'Sociale media werken…' (foto Arjen Vos); politiebureau (archieffoto AV)

Eén reactie

  1. Hadden collega’s maar het inzicht dat Erik heeft, een wijkagent om trots op te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel