Vrouw belandt onder vrachtwagen

(Foto Laurens Niezen Fotografie)

(Update) Door: redactie. Een vrouw is woensdag aan het begin van de middag door nog onbekende oorzaak onder een vrachtwagen beland. Vermoedelijk stak zij te voet het zebrapad over waarna ze door de vrachtwagencombinatie geschept werd.

Het ongeval gebeurde op de rotonde ter hoogte van de Ophelialaan. Verschillende omstanders die het zagen gebeurden hebben eerste hulp verleend waarna de hulpdiensten het overnamen. Toegesnelde brandweerlieden hebben daarbij ook geholpen. Het slachtoffer is volgens omstanders aanspreekbaar en met onbekend letsel naar een ziekenhuis vervoerd.

Update: Omdat de betreffende vrouw slechtziende is, had ze de vrachtwagen niet opgemerkt. Vermoedelijk liep de vrouw voor de chauffeur in de dode hoek. Omstanders wisten de chauffeur na de aanrijding te alarmeren waarna hij stopte en erger leed voorkomen werd. De vrouw raakte licht gewond en is inmiddels weer thuis. 

 

3 reacties

 1. Buiten de zeer onveilige situatie die elke rotonde met zich mee brengt ( buiten die bij de Burgemeester Hoffscholteweg, daar hoeft een automobilist alleen op de busbaan en bijbehorende alarmlichten te letten) vraag ik me af hoe het mogelijk is dat dit kwa verkeersdrukte ooit doorgang heeft gevonden.

  Gelukkig is het nu weer ”goed” afgelopen met het slachtoffer. Maar zoals anderen ook al schrijven en in het verleden hebben geschreven is het wachten op erger. De rotondes zijn gebouwd voor de Autopilot van Tesla… en zelfs die zal ogen tekort hebben.

  Het is verbazingwekkend dat de oude N201 (2 baans, door Aalsmeer heen) is ”gedowngraded” naar een 1 baans weg. De verkeersintensiteit is hier dermate hoog dat dit mijn inziens niet mogelijk zou kunnen zijn. Elke ochtend en middag is het hier dermate druk dat er files ontstaan in het dorp, maar ook aan de andere zijde van de brug, vanaf Hoofddorp naar Aalsmeer. De gehele N196 is het dan file rijden. Laat staan als de tunnel van de nieuwe N201 weer eens dicht is vanwege een te hoge vrachtwagen, of een ander mankement. Dan staat het van schipholrijk tot aan de bosrandweg compleet vast. Met de Aalsmeerderbrug en dus de N196 de enige toegangsweg is voor Aalsmeer.

  Dat ze met het downgraden van de N196 mensen via de nieuwe N201 proberen te leiden is wel duidelijk… te zien aan de files die elke dag ontstaan bij de bloemenveiling en ”noord-zuid” route (N231) richting Kudelstaart en Nieuwkoop.

  Dat dit nooit naar voren is gekomen in een verkeersplan/onderzoek doet de vraagtekens zetten bij degene die dit onderzoek heeft uitgevoerd. Er zijn bomen gekapt, geluidswallen gesloopt, kruispunten compleet aangepast, en een heel busstation aangelegd. Dit terugdraaien, en er weer een volwaardige 2 baans weg van maken, waar ook de bus overheen kan rijden, met ouderwetse stoplichten, zal helaas niet zo maar (nooit meer) gaan.

  Zoals Skander al schrijft, de rode draad van dit gehele project is onkunde. Van de gemeente, en van de verschillende bureaus die hier aan gewerkt hebben.

 2. Het College van B&W en PNH moeten zich aan alle kanten schamen. Een overheid die haar burgers letterlijk voor de vrachtwagens gooit. Na jaren discussies, tientallen uren aan gesprekken, duizenden klachten, petities, brandbrieven nog steeds deze situatie niet in een richting sturen die hem beter maakt voor bewoners. Dit heeft niets met complexiteit te maken maar met onkunde, de rode draad door dit hele traject.

  Komt op gemeente, niet handelen en afwachten is geen strategie maar een zwakte. Het is te weinig, te langzaam; een dikke onvoldoende.

  En ja ik ben boos.

 3. En wanneer gaat er nu echt eens iets gebeuren mbt deze ‘verkeersveilige’ situatie?

  Kom op heren en dames van B&W en raadsleden. Elke gewonde voortvloeiende uit deze situatie is 1 teveel, maar moet er echt eerst iemand doodgereden worden voor de urgentie duidelijk wordt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin