Verdachte bekent aanslag Biedronka

Door: Redactie. Tijdens de rechtszaak betreffende de brandstichting bij drie Poolse supermarkten eind vorig jaar en begin dit jaar in Aalsmeer, Beverwijk en Tilburg heeft de twintigjarige verdachte Hyron A. een bekentenis afgelegd. “Er werd contact met mij gelegd. Ik wilde geld verdienen maar dat heb ik nooit gehad,” zo zei hij tegen de rechter. Wie zijn opdrachtgever was, wil of kan hij niet zeggen. Dat meldt NH Nieuws vanmorgen als volger van de rechtszaak.

Amsterdammer Hyron A. bekende de aanslag bij supermarkt Biedronka te hebben gepleegd tijdens de tussentijdse zitting die vanmorgen plaatsvond. A. werd al verdacht van de aanslagen in Beverwijk en Tilburg maar de Officier van Justitie kondigde aan ook de aanslag in Aalsmeer te behandelen waarna de raadsvrouw van A. meldde dat er een bekentenis is afgelegd in alle drie de zaken. De inhoudelijke behandeling van de zaak volgt zo snel mogelijk. Alle drie de Poolse winkels zijn eigendom van Mohamed Mahmoud maar deze heeft altijd gezegd geen idee te hebben waarom zijn supermarkten het doelwit waren. Er zijn nog drie andere verdachten. Wanneer de zaak een vervolg krijgt is nog niet bekend.

Foto archief AV, Jaap Maars

 

Lees vorig bericht

Sfeervolle speurtocht naar pompoenen

Lees volgend bericht

Gratis energiebesparingtips voor Hornmeer


1 Reactie

  • Mooi dat dader gepakt is en bekend heeft,maar zolang de opdrachtgevers onbekend zijn en op vrije voeten rondlopen is kans op herhaling nog altijd mogelijk

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *