Van Swietenstraat ontruimd om verwarde persoon

Door redactie. Veel commotie vanmiddag in een appartementencomplex aan de Van Swietenstraat in Kudelstaart waar vanaf één uur een klein legertje aan agenten en andere hulpdiensten een verwarde bewoonster probeerde te overmeesteren.

De straat werd afgezet en halverwege de actie waarbij ook een arrestatieteam betrokken was, werd het hele woonblok ontruimd. De angst bestond dat de vrouw voor een ontploffing wilde zorgen door de gaskraan open te zetten. De schrik bij omstanders was groot toen er knallen werden gehoord. Dat bleek te gaan om door de politie aangestoken vuurwerk waarmee voor afleiding werd gezorgd. Na het forceren van de deur werd toegang verkregen. Eenmaal binnen is de vrouw door ambulancepersoneel behandeld en meegenomen.

(Foto’s Laurens Niezen Fotografie)  

8 reacties

 1. Fijn dat alles goed gegaan is! Hopelijk is deze mevrouw ook weer snel de oude! Heel naar als je plots de weg kwijt bent.

 2. Wat leven we toch in een super land met super hulpverlening. Ik heb liever 100 man teveel dan 1 te weinig. En iemand in de war, daar kun je niet rationeel gedrag van verwachten… en stel dat het 3 agenten waren en het zou mis gaan… wie staat dan vooraan om de hulpverleners af te zeiken…. Juist.

 3. Goede aktie. Waarom iemand het overdreven vond, is mij onduidelijk. Het is voor de veiligheid van de buurt en er zit een verhaal achter. Welke meer dan triest is. Net als deze inmens verdrietige situatie voor een medemens.
  Indien er echt wat gebeurd was met slechts 1 of 2 politie wagens of wat dan ook in laag aantal had er gezegd: waarom niet meer ingezet bij zoveen gevaarlijke situatie?
  Blijf in liefde en mededogen in deze kwestie, in en in triest. Oordelen hoeft niet. Wie zijn wij om te denken dit te kunnen doen of zeggen.

 4. Was erg overdreven allemaal.
  Er liepen 20 politie agenten, 20 brandweerlui, 8 mensen van een arrestatieteam.
  Het leek wel oorlog.

 5. Beste André,
  Hierboven staat: “De angst bestond dat de vrouw voor een ontploffing wilde zorgen door de gaskraan open te zetten.” En misschien (of toch wel waarschijnlijk) waren er nog meer omstandigheden die niet in dit nieuwsbericht staan.
  Soms moet je mensen en hun omgeving (gasontploffingen hebben bijvoorbeeld best veel impact op omgeving) in bescherming nemen. Beter met teveel aandacht en inzet, dan dat later tot de conclusie moet worden gekomen dat de situatie toch onderschat was.
  Áls de situatie uit de hand was gelopen, was dan niet de reactie geweest dat hulpinstanties te laconiek waren geweest ondanks dat ze al meermaals op de hoogte waren gesteld?
  Kunnen hulpinstanties het ooit wel goed doen?

 6. She was my mother’s best friend and her co-worker. We never expected this to happen. She hasn’t spoken to us in few weeks and apparently her psychological state has gone bad. We are very sorry and sad to hear this happened. She seemed kind and normal.

 7. het was enorm overdreven. niet normaal
  de buren hebben nog aan de Politie aangeboden om met haar te praten, daar ze haar die morgen nog normaal gesproken hebben.
  Meer dan 10 politie auto’s 3 brandweer auto’s 3 ambulances ik denk meer dan 100 mannen en vrouwen WAAROM?
  We hadden de Politie en eigen haard al meermaals op de hoogte gesteld dat de vrouw half naakt op straat liep te schreeuwen 😥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin