Tips gemeente om inbraken te voorkomen

Anti-inbraaktips – ze zijn er weer. Ook dit jaar komt de gemeente met een lijstje verdraaid handige tips. Dat in de wetenschap dat bewoners zelf veel kunnen doen om inbraken te voorkomen. Onder meer met eenvoudige maatregelen zijn huizen beter te beveiligen. Intussen, zo meldt de gemeente, let de politie goed op en doet ze extra serveillances.

Hieronder de tips en overige opmerkingen van de gemeente.

Lijstje huistips
• Sluit ramen en deuren goed af als u uw woning verlaat, al is het maar even. Vergeet ook de ramen en deuren op de eerste etage niet.
• Berg sleutels van raam- en deursloten goed op en niet vlak in de buurt van beweegbare ramen en deuren.
• Berg klimmateriaal, zoals ladders en tuinmeubilair, altijd op of maak ze deugdelijk vast.
• Laat regelmatig de post uit uw brievenbus halen tijdens uw afwezigheid.
• Laat uw tuin en planten tijdens uw langdurige afwezigheid verzorgen. Een onverzorgde tuin, hoog gras enzovoort geven aan dat de bewoners langdurig afwezig zijn.
• Zorg dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Laat uw huis eruit zien alsof u nog aanwezig bent.
• Laat met behulp van schakelklokken verlichting (onregelmatig) aan- en uitgaan. Laat buitenverlichting ’s nachts branden.
• Merk en registreer uw waardevolle goederen. Voorzie deze goederen van een uniek merkteken: uw postcode + huisnummer.
• Laat geen touwtje uit de brievenbus hangen en leg geen sleutel op een voor de hand liggende plaats, bijvoorbeeld onder een bloempot.
• Laat geen bericht op de deur achter waarop vermeld staat dat u weg bent of dat de sleutel bij de buren ligt.

Voorzichtig met sociale media
Inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke informatiebron om te checken wie er met vakantie is. Let op dat u niet vermeldt dat u met vakantie gaat op sociale media zoals Twitter en Facebook. Daarnaast is het beter om geen bericht in te spreken over een vakantieperiode op uw voicemail.

Licht buren in
Uw buren willen misschien wel een oogje in het zeil houden en ervoor zorgen dat uw woning een bewoonde indruk maakt. Dit door de post weg te halen, de auto af en toe eens op de oprit te zetten, 's avonds de gordijnen te sluiten en deze 's ochtends weer te openen. Hiermee zet u gelegenheidsinbrekers op het verkeerde been.

Burenkaart
Door hier te klikken kunt u een zogenoemde burenkaart downloaden. Daarop kunt u uw vakantiegegevens noteren zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het dient ook als geheugensteuntje voor onderlinge afspraken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

Vakantieservice politie
Wie in Aalsmeer woont, kan gebruik maken van de vakantieservice van de politie, zodat ze op de hoogte is van uw afwezigheid.

U kunt de politie per mail laten weten dat uw woning een paar dagen of weken niet bewoond is. De service loopt het gehele jaar door en is niet alleen bedoeld voor de zomervakantie! Tijdens uw vakantie houdt de politie een extra oogje in het zeil. Als er aanleiding toe is, bijvoorbeeld wanneer een raam of deur openstaat, nemen zij contact op met het door u opgegeven waarschuwingsadres, zodat zij maatregelen kunnen nemen. Vermeld in uw mailbericht: 1. uw adresgegevens; 2. de afwezigheidsperiode; 3. het waarschuwingsadres/ sleutelhouder (naam, adres én telefoonnummer).

(Beelden: politie)

Eén reactie

  1. Sleutels onder bloempotten en touwtjes door brievenbussen: doen mensen dat nog? Wij hebben al jaren een huisoppas wanneer we langer op vakantie gaan. Dat scheelt een hoop stress. Het huis is bewoond en de katten en de hond vinden het ook prettiger.

    https://www.erkampglasbv.nl/Krommenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel