Scooter en e-bike botsen op fietspad

Door: redactie. Op het fietspad langs de Burgemeester Kasteleinweg ter hoogte van het viaduct van de Baanvak zijn vanmorgen rond 09:00 uur een elektrische fiets en een scooter met elkaar in botsing gekomen.

Diverse omstanders uit de naastgelegen flat en een passerende fietser, beiden EHBO’ers, schoten meteen te hulp. Ook een automobilist die langs reed en het ongeval zag gebeuren verleende hulp. Ambulancepersoneel nam het werk bij aankomst van hen over.

Hoe het ongeluk kon gebeuren is niet duidelijk. Beide personen zijn in een ambulance behandeld, onbekend is hoe ze er aan toe zijn en of ze naar het ziekenhuis vervoerd zijn.

(Foto Laurens Niezen Fotografie)

6 reacties

  1. Gerard, Zorn & Cees zo grappig is het niet voor die bestuurder van de scooter. Het is een fietspad, als bestuurder van een bromscooter (geel plaatje) is het verboden daar te rijden: als de verzekering besluit niet te dekken als gevolg, heeft die bestuurder een probleem. Laat staat als er letselschade is bij de bestuurder van de e-bike. Als jouw kind door zo’n bestuurder het ziekenhuis wordt ingereden of invalide raakt… fijne gedachte. Dan weet je iig waar je de komende 30 jaar voor werkt.

    En ja, ook hier heeft de gemeente een rol. Het was heel lang een brom/fietspad. Het is nu een fietspad. Gezien het hoge aantal scooters e.d. dat daar tot op heden blijft rijden, die eigenlijk op de weg behoren te rijden bij de auto’s, zijn er (als zoveel met dit project) zaken niet goed gegaan met het begeleiden van deze verandering. Als je dan niet ingrijpt en bijstuurt als wegbeheerder ben je niet goed bezig. Dit is niet het enige punt waar de gemeente faalt als wegbeheerder. Het is een constante stroom van incidenten die (nog) niet worden opgelost. Dat behoort de gemeente zich aan te trekken en op te acteren: daarvoor ben je ‘wegbeheerder’.

  2. Inderdaad Gerard. Nog even wachten en Rutte wordt er ook nog bijgehaald.

  3. De gemeente dient de gehele verkeersveiligheid opnieuw te gaan bekijken, het zal niet lang meer duren voordat het eerste dodelijke slachtoffer zal gaan vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin