Scheldkanonnade voor Wegenwacht

Door: redactie. Bij een uit de hand gelopen verkeersruzie is gisteravond een politiehelikopter ingezet. Wat precies de aanleiding was van de ruzie is niet duidelijk maar meerdere mensen belaagden omstreeks 21 uur een medewerker van de ANWB wegenwacht op de Burgemeester Kasteleinweg.

”Ik reed achter het ANWB busje, en zag het gebeuren ik belde al rijdend naar 112,” zo laat een van de omstanders weten. De politie zocht vervolgens naar de daders onder andere met een inzet van een helikopter. Ook waren er meerdere politieauto’s die uitkeken.

Een woordvoeder van de politie Amsterdam bevestigt dat het om een verkeerstwist ging tussen twee auto’s waarbij er over en weer naar elkaar is geroepen. Onbekend is of de Wegenwachtmedewerker ook daadwerkelijk aangevallen is. De tegenpartij is na de zoektocht niet aangetroffen.

(Foto Laurens Niezen Fotografie)

3 reacties

  1. Zag idd pp de stommeerweg ’t.h.v watertoren de anwb auto met gevaren lichten aan wegrijden en een kerel stapte uit zijn auto met armen in de lucht, achter die auto van anwb aan en die reed met de gevarenlichten nog aan door. Ten hoogte wat vroeger bonte schort was zag ik idd heli cirkelen en de auto van anwb reed richting dorp

  2. Het lijkt wel of er een vloek rust op de Burg. Kasteleinweg. Aantal weken geleden hoorde ik jonge vrouw jammeren en gillen thv Laurierhof. Ik als Eerste Hulpverlener (sinds februari 1984, dus volgende maand taart) ter plaatse gegaan, terwijl ik verbinding had met. de MKA op de Elandsgracht. Ik trof een vrouw aan gillend en kronkelend van de pijn. Zonder te diep de details uit te leggen, uitgebreid onderzoek gedaan. Maar wat mij stoorde/stoort.. Toen ik er naar toe liep en nog op afstand was ZAG IK DAT VELE PASSANTEN ZICH NIET OM HAAR BEKOMMERDEN EN ‘GEWOON’ DOORREDEN fiets, bromfiets, auto, te voet. Al heeft iemand geen kennis en kunde van eerste hulp/medical/acute zorg… mits je geen gevaar loopt kan je altijd iemand bijstaan en de hulpdiensten alarmeren. Hoewel ik veel ervaring heb als evenementen- en passanten hulpverlening, was ik blij met de assistentie die ik kreeg van een vrouw uit de Fuchiastraat. En er kwam nog een tweede ambu voor medische assistentie trouwens. Dus indien geen gevaar, sta een slachtoffer bij en alarmeer.

  3. Bizar. Hoop dat alles oke is met die bestuurder van de anwb auto vandaar de heli. Helaas maak ik wekelijks het zelfde mee. Gelukkig niet vaak maar dus 2x een bestuurder me klem gereden en uitgestapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin