Rent-A-Cop on tour

Op 26 augustus deed Jeroen Heuts, medewerker Dienst Infra Politie Amsterdam, op sociale media een oproep voor de actie Rent-A-Cop-Verkeer: waar zouden inwoners van Uithoorn, De Kwakel en Aalsmeer willen dat er gecontroleerd werd op verkeersovertredingen? Die vraag was niet tegen dovemansoren.

Jupiterstraat, Snoekbaarsstraat, Oosteinderweg, Beethovenlaan, Mijnsherenweg, Vuurlijn, Hortensialaan, Machineweg, Hornweg, Stommeerkade, Bilderdammerweg, Uiterweg. Het is een greep uit de door Aalsmeerders en Kudelstaarters genoemde locaties waar volgens hen vooral veel te hard wordt gereden. Jeroen noteerde alles keurig en dinsdag tussen 14:00 en 22:00 uur zouden de controles plaatsvinden.

Magere oogst
De Rent-A-Cops voegden daad bij woord en hebben op diverse plekken in Aalsmeer en Kudelstaart gecontroleerd op verkeersovertredingen. De oogst was magertjes, wat uiteraard positief is te noemen. In totaal is vier maal een proces verbaal uitgeschreven. Driemaal wegens het overschrijden van de maximaal toegstane snelheid en eenmaal vanwege het negeren van een inhaalverbod. Opvallend detail is dat wijkbewoners een aantal keren zijn aagesproken op hun rijgedrag (snelheid) in de eigen buurt.

De Rent-A-Cop-actie kwam overigens voortijdig aan een eind, daar de weergoden roet in het eten gooiden. Onweer, regen en forse hagelstenen deden de dienders besluiten de actie af te blazen en 'bureauwaarts' te keren.

Tekst: Mariëlle Wegman

Foto: een eerdere verkeerscontrole nabij het parkeerplaats bij De Waterlelie (fotografie: Laurens Niezen Fotografie).

(advertentie)

Lees vorig bericht

Ook burgemeester blij met zwembroek

Lees volgend bericht

Kaagbaan uit de lucht


3 Reacties

  • Ik begin mij ernstig zorgen te maken en met mij vele anderen.

  • actie Rent-A-Cop-Verkeer.

  • Rent A- Cop – actie.
    Aalsmeer/Kudelstaart.
    Komt ons allen ten goede !

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *