Man schiet vier zwanenjongen dood

Het zwanenkoppel met de vier dode jongen

Door: Arjen Vos. Commotie en schrik vanmorgen aan de Aalsmeerderdijk. Een bewoner aan de overzijde van het water schoot met een hagelbuks vier jonge knobbelzwanen dood die in zijn tuin zaten. Het ouderpaar bleef ongedeerd.

Rond de klok van negen werden bewoners van Aalsmeerderbrug plotseling opgeschrikt door geknal. “Het was ‘boem’ en toen hoorde ik tikken tegen mijn raam,” vertelt een bewoner die er recht tegenover woont, “ik ging kijken wat er aan de hand was en opnieuw een knal en tikken op de ruiten. Toen ik die zwanen zag en wat er met die jonkies gebeurde ben ik naar buiten gegaan. Daar waren inmiddels ook al buren verzameld die tegen hem begonnen te schreeuwen dat hij moest stoppen. Hij zei toen iets van ‘oké, ik zal het niet meer doen’ maar toe waren alle vier jonge zwanen al dood,” aldus de bewoner die van geluk spreekt dat de hagel uit het jachtgeweer niet meer schade heeft veroorzaakt, “als ik mijn raam open had gehad, had ikzelf ook geraakt kunnen worden.”

De politie arriveert, geschrokken buurtbewoners kijken toe

Aangehouden
Vrijwel direct werd 112 gebeld waarna de politie snel arriveerde. Vier man sterk werd met een geleende boot en in kogelvrije vesten naar de overkant gevaren waar de schutter werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Ook werden diverse geweren in beslag genomen. Later arriveerden zwanenexperts die zich over de twee volwassen zwanen ontfermden en meenamen naar een veiliger plek.

De omwonenden en ooggetuigen van het voorval zijn er uren na het voorval met elkaar nog naar van. Vooral het feit dat het zwanenkoppel hier al jaren vertoeft en er de afgelopen dagen diverse passanten stopten om naar de zwanenfamilie te kijken of te fotograferen maakt de brute daad moeilijk te verteren.

(Foto’s: JV)

8 reacties

  1. Deze man opsluiten voor een maand erna vrijlaten en dan zelf beschoten worden in zijn achterwerk.deze man kan beter verhuizen want men vergeet dit niet

  2. Wat is de mensheid toch gruwelijk wreed. Onbeschrijfelijk pijnlijk om te lezen hoeveel geweld mensen tegen onschuldige dieren gebruiken. Ik voel echt mee met het zwanenkoppel die nu hun kindjes moeten missen.
    Wat is dit toch een verschrikkelijke wereld geworden. Geen liefde, geen respect, geen geluk. De mensheid maakt alles wat mooi is kapot.

  3. Wat een dappere….
    Zwaar, zeer zwaar straffen!
    Naam en toenaam, pek en zwaneveren!

  4. Ik zeg alleen wat ee n schoft geen woorden voor gaat me hoofd niet meer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin