Kordate jongeren helpen man uit brandend huis

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd door het kordate optreden van voorbijgangers op de Uiterweg een drama voorkomen. Ze ontdekten dat een woning in brand stond en kwamen in actie.

Het groepje jongens zag grote wolken uit de woning aan het begin van de Uiterweg komen. Dusdanig heftig dat de rook zelfs het zicht op de weg benam.

Zonder na te denken ondernamen ze actie. De acht jongens tussen de 16 en 18 jaar, belden de alarmcentrale en controleerden direct of er iemand in de woning aanwezig was.

Een van hen was Sam Bostock. Hij vertelt: “We sloten gelijk alle ramen zodat het vuur geen extra zuurstof kreeg. De buurman en de jongens klopten hard op de deur. Uiteindelijk kwam de bewoner flink verward naar buiten en pas na vier keer vertellen werd hem duidelijk dat zijn huis in brand stond. De vlammen sloegen inmiddels uit dak en zolder.”

De woning is volledig uitgebrand. Behalve brandweer was ook de ambulance snel ter plaatse. Deze heeft iemand behandeld die teveel rook had ingeademd.

De Uiterweg is vanwege bluswerkzaamheden tot vroeg in de morgen afgezet geweest. Bewoners van de weg moesten tot vier uur wachten om de plek des onheils weer te mogen passeren.

De exacte oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

(Foto en tekst Anna Maria Mantel)

 

2 reacties

  1. Alle eer komt toe aan de acht jongens en de buurman.
    Zij hebben, zonder het direct te weten, een levens reddende actie uitgevoerd.
    Van de jongeren moet je het maar hebben……
    Dikke pluim!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel