Koerier duwt auto in sloot

Een busje van een pakketbezorger duwde vanmiddag een Uiterwegbewoner met auto en al in de sloot. Het 86-jarige slachtoffer, in Aalsmeer bekend als 'Zwarte Jaap', kon met behulp van de snel ter plaatse en massaal uitgerukte hulpdiensten uit zijn benarde positie worden bevrijd.

De flink geschrokken buurtgenoot wilde ter hoogte van nummer 173 de brug oprijden. Waarschijnlijk heeft de koerier die achter hem reed niet opgemerkt dat hij afremde om af te slaan. Met zijn bus botste hij er bovenop waardoor de auto pardoes het water in schoof. Dat dit niet heel zachtjes gebeurde bewijst het oliespoor dat enkele meters over de weg en de betonnen brug liep.

Imposante rij huldiensten
Voorbijgangers grepen vervolgens na de klap adequaat in. Er werd een lijn bevestigd tussen de in de sloot liggende auto en een terloops aangehouden bus waardoor de auto met het slachtoffer niet verder weg kon glijden. Binnen tien minuten waren brandweerlieden ter plaatse om de bestuurder uit zijn wagen te helpen. De rij hulpdiensten was overigens imposant: een half dozijn brandweerwagens, twee ambulances en enkele politiewagens waren op de melding afgekomen.

De onfortuinlijke bestuurder is voor onderzoek meegenomen naar het VU-ziekenhuis en maakt het naar omstandigheden goed.

De Uiterweg was vanwege het ongeval en de nasleep voor enige tijd afgesloten. Rond 17:15 uur is de auto weggetakeld waarna het verkeer haar weg weer kon vervolgen.

Het is overigens het tweede incident op de Uiterweg in korte tijd. Enkele dagen geleden belandde een auto half over de reling ter hoogte van de plek waar Lidl gaat bouwen.

Foto's Jan Daalman

(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin