Insluiper ontsnapt zwemmend aan politie

Deze twee jongemannen stelen een rubberboot bij Otto voor het oog van de beveiligingscamera

Door: Klaas Leegwater. Aalsmeerse jachthavens krijgen deze zomer veel bezoek van ongenode gasten. De vraag naar bootjes is enorm, zo schreven we al eerder en kennelijk is diefstal een lucratieve bezigheid. Ook afgelopen week was er verschillende keren sprake van diefstal en een poging daartoe.

In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie bij een jachthaven aan de Uiterweg geruime tijd gezocht naar een verdacht persoon. Een tiental agenten uit Aalsmeer en omliggende dorpen en ondersteund door een politiehelikopter maakten jacht op een insluiper/inbreker die tenslotte zwemmend over de Ringvaart wist te ontsnappen. 

De eerste melding over een verdacht persoon kwam binnen rond 03.30 uur en betrof een andere locatie op de Uiterweg. Een zoektocht daar leverde niets op waarna de politie de aftocht blies. Kort daarna zag een bewoner op een jachthaven een persoon zich verstoppen in de struiken, de politie werd gebeld die snel ter plaatste kwam met auto’s uit Aalsmeer, Amstelveen en Hoofddorp.

Na een speurtocht werd de verdachte op de jachthaven gesignaleerd maar kon niet in de kraag worden gevat. De gezochte persoon begaf zich te water en verstopte zich waarschijnlijk in het riet. De politie zocht met behulp van lantaarns de oevers af, de politiehelikopter werd opgeroepen om met schijnwerper en infraroodcamera de verdachte te lokaliseren. Volgens omwonenden wist de insluiper aan de politie te ontsnappen door de Ringvaart over te zwemmen, ter hoogte van een cafe aan de Aalsmeerderdijk een weiland in te rennen en uit het zicht te verdwijnen. 

Veel diefstal
Jachthavens in Aalsmeer worden deze zomer regelmatig geconfronteerd met diefstal van boten en/of motoren. Ondanks extra alertheid en de installatie op een aantal jachthavens van bewakingscamera’s slagen ciminelen erin steeds weer toe te slaan. Vooral rubberboten van een bepaald merk zijn populair onder het dievengilde. 

Eind vorige week werd bij jachthaven Otto voor de tweede keer binnen korte tijd een rubberboot gestolen, ook een praam met een maaimachine werd meegenomen. Otto heeft beelden van de diefstal met de daders in beeld gedeeld op haar Facebook-account. Later werd de praam zonder maaimachine teruggevonden. Klik hier om de beelden in zijn geheel terug te zien

Beloning verhoogd
Eind mei werden er bij een botenbedrijf aan de Lakenblekerstraat  twee grote zwarte Zodiac rubberboten gestolen. De eigenaar loofde een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip, de beloning werd half juni verhoogd naar 25.000 euro.

Foto’s: stills uit beelden beveiligingscamera Jachthaven Otto

Lees vorig bericht

Lezerspost: Judith Keessen en het Schipholstandpunt van D66

Lees volgend bericht

Groei&Bloei zoekt opvallende voortuinen


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *