Fietser botst met bus

Door: redactie. Een fietser is vanmiddag omstreeks half vier gewond geraakt nadat hij met een bus in aanraking was gekomen. Het ongeluk gebeurde  op de rotonde van de Dorpsstraat met de N196.

Omstanders schoten na het ongeluk meteen te hulp. Een ambulance heeft de hulp overgenomen. De jongeman is met onbekend letsel afgevoerd naar een ziekenhuis. In de lijnbus zaten op het moment van de aanrijding enkele reizigers. Zij gaven aan een enorme knal te hebben gehoord waarna de bus direct gestopt is. Hoe de bus en fietser in aanrijding zijn gekomen is onbekend, de politie onderzoekt de zaak.

Foto Laurens Niezen Fotografie

Lees vorig bericht

Geen kiesdrempels bij stembureaus

Lees volgend bericht

Officiële mededelingen 17 maart 2022


9 Reacties

 • Zelf ben ik vorige week samen met 3 andere fietsers ook bijna in botsing gekomen met de bus, precies op dezelfde plek en wij hadden geen oortjes in. Het probleem is vooral dat het belsignaal op deze rotonde is uitgeschakeld, dus word je niet meer op deze manier gewaarschuwd. Verder is het kleine rode lichtje niet zichtbaar als de zon erop schijnt.
  Het is een levensgevaarlijke rotonde, de bussen rijden daar op volle snelheid. Hier moet verandering in komen.

 • Ja, het is jammer allemaal, maak verdorie gewoon haaientanden op het fietspad dat de fietsers verplicht moeten stoppen, dan kunnen ze even de oortjes uit doen, de telefoon even in hun zak steken dan kunnen ze even naar links kijken dan even naar rechts kijken, en dan hebben ze zelf ook een stukje verantwoording, anders komen we er niet en krijgen we nog veel meer narigheid. En inderdaad de bussen vliegen je voorbij!!!!!!!

 • Wanneer buschauffeurs er op rekenen dat ze kunnen/ mogen doorrijden en zich wellicht niet aan toegestane snelheid ter plaatse houden, kun je wachten tot er gewonden/ doden vallen. Het zal je familie maar wezen of je zal de chauffeur maar zijn. Gemeente graag actie, s.v. P.

 • Was er als er als 1 van fe eerste bij,en heb het zien gebeuren.
  Ben me dood ge schrokken, heb zelf 2 kinderen van bijna 16 die hier ook heel vaak langs fietsen.
  Deze situatie kan echt niet!
  Ik weet niet precies hoe hard de bus hier mag maar deze reed aardig door.
  Levensgevaarlijk deze rotondes waar fietsers in 2 richtingen rijden.
  Het is inderdaad afwachten tot het echt fout gaat!
  Deze situaties zijn waarschijnlijk bedacht door mensen met stropdassen achter een bureau 😡
  Wat dan ook nog belachelijk is en beschamend dat er dan automobilisten
  geen geduld hebben en haast hebben
  en je sommeren door te rijden als er
  een kind gewond op de weg ligt.
  Zal geen vader geweest zijn de eikel.
  Maar ben bovenal blij dat de jongen er goed van afgekomen is ,zag er best heftig uit.

 • Alle lof voor hulp van omstanders en hulpdiensten; dankbaar!

 • Dank voor de reacties, idd hoog tijd dat er wat aan gedaan wordt!!
  Zoon is thuis na bezoek eerste hulp en er redelijk vanaf gekomen, maar dit gaat natuurlijk een keer vreselijk mis 🤬

 • Mijn medeleven met het slachtoffer. Hopelijk komt het goed.

  Met een groep bewoners proberen wij al langer dan 2 jaar (ikzelf al 5 jaar vwb. de Ophelialaan) de gemeente aan het verstand te brengen dat er allerlei zaken op gebied van verkeersveiligheid niet op orde zijn. Een groot deel van de klachten direct het gevolg van het N196 project. Maar daarvoor ook al niet best op locaties waar veel kinderen fietsen en spelen.

  Zowel tijdens het N196 project als na oplevering lijkt veiligheid van bewoners en onze kinderen niet boven aan het lijstje met prioriteiten van de gemeente en provincie te staan. Op deze plek is dit nu het tweede slachtoffer als gevolg van het N196 project. Vele andere ongelukken en aanrijdingen met fietsers hebben ook in dit gebied (Stommeer) de afgelopen periode plaatsgevonden.

  Honderden klachten, honderden e-mails, tientallen telefoontjes met verkeersambtenaren, meerdere petities, brandbrieven aan de raad, bewonersonderzoek, weet ik hoeveel gesprekken met van Rijn, met de politiek.

  Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in een groep mensen die slecht luistert, niet adequaat acteert op signalen vanuit de gemeenschap, dat het met de veiligheid niet goed zit. Wat een ongelofelijk zooitje is dit geworden.

  Projectmanager Riechelman: “die knip gaat niet weg” – als antwoord op onze zorgen.
  Wethouder van Rijn: “iedereen moet nog even wennen”…. – als antwoord op onze zorgen.
  CDA: “laten we nu eerst maar even wachten tot het af is…” – als antwoord op onze zorgen.
  VVD: “Nattevingerwerk…” – als antwoord op onze zorgen.

  Volledige waanzin in Aalsmeer.

  Veiligheid van Aalsmeerders zou prio nummer 1 moeten zijn. Boven al die andere beloftes die we de afgelopen weken hebben gehoord. Wat is al die onzin waard als ik mijn kinderen in Aalsmeer niet veilig over straat kan sturen?

  Misschien moet de wethouder verkeer daar eens goed over gaan nadenken en snel met een plan komen.

 • Dit is nummer 1 mijnheer van Rijn.

 • Ongelukkige koptekst. Het is natuurlijk Bus botst met fietser, niet andersom. De nieuwe inrichting lans de N196 is een levensgevaarlijke situatie. Het wordt tijd dat de gemeente de veiligheid verbeterd en graag een beetje snel voordat er doden vallen svp.

Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *