Eigenaar beschoten pand verbijsterd

Door: Klaas Leegwater. Het pand dat afgelopen vannacht werd beschoten aan de Witteweg is van Tentacle Studio. Een internationaal van origine Engels bedrijf dat handgemaakte extravagante kostuums en maskers aan de man brengt voor musicals, de theaterwereld, evenementen, films en tv-shows. De eigenaren Bev Shalts en Mike Petty hebben onder hun klantenkring artiesten als Lady Gaga en verzorgen een deel van de creaties van de de tv-hit The Masked Singers. 

Shalts zegt telefonisch vanuit Engeland dat ze erg geschrokken is. “Ik kreeg vanochtend het bericht van de politie, ik ben totaal verbijsterd. Geen idee waar dit vandaan komt, we hebben met niemand ruzie of zo. Dit moet een vergissing zijn.” In de wereld van de kostuums is de concurrentie groot, vooral de laatste jaren is er goed geld te verdienen door onder meer het internationale succes van The Masked Singer. Komt de dreiging daar vandaan? “Ik zit met mijn compagnon al ruim twintig jaar in dit vak, we hebben echt nog nooit problemen gehad,” aldus Shalts.

Achtervolging
Vanmorgen rond 03.30 uur kwam er bij de politie een melding binnen over schoten op of rond de Witteweg. Ter plaatse bleek het om het hoekpand van Tentacle Studio te gaan. Op het gebouw zijn drie grote reclamepanelen met de bedrijfsnaam zichtbaar. Een aantal kogels heeft gaten in de muur veroorzaakt en een raam verbrijzeld. Niemand raakte gewond. Kort na de melding is er door de politie een korte achtervolging geweest op de Zwarteweg, aanhoudingen zijn niet verricht. 

Ontsnappen
Anneke van Leeuwen beheert een krantendepot op de Witteweg en was in de vroege morgen getuige van de achtervolging. “Ik draaide met de auto de Witteweg op en zag een scooter met twee personen hard wegrijden met de politie er achteraan. Ze zijn waarschijnlijk een fietspad opgereden of ergens tussen paaltjes door, ik denk dat ze zo konden ontsnappen.” Van Leeuwen kent de eigenaren van Tentacle Studio niet. “Er zijn hier zoveel bedrijfspanden, je kent niet iedereen.”

Vuurwerk
Voordat de schoten op het pand werden afgevuurd was er in de omgeving van de Witteweg veel siervuurwerk te zien. Dat zag ook Van Leeuwen. “Dat was natuurlijk heel vreemd. Wie doet dit nou op dit tijdstip dacht ik nog. Later hoorde ik van de politie dat dit waarschijnlijk een afleidingsmanoeuvre van de daders was. Lijkt mij niet slim, zo trek je juist de aandacht.” Ook op sociale media schrijven lezers over het vuurwerk. “En niet zo een beetje ook, ik werd er wakker door,” reageert iemand op Facebook. Een ander: “Er was veel vuurwerk en en nog mooi ook.”  

De politie heeft het schietincident in onderzoek. Gevraagd wordt of er mensen zijn die een verband kunnen leggen tussen de schietpartij en de locatie. Dat mag telefonisch: 0900-8844 of via meldmisdaadanoniem.nl

Foto’s Laurens Niezen Fotografie

2 reacties

  1. Het vuurwerk was rond 03.30 uur in de Hadleystraat. Dit gebeurt wel vaker maar altijd rond dit tijdstip en in het weekend.

  2. Ik werd wakker van het vuurwerk en na het vuurwerk hoorde ik een brommer/scooter voorbij rijden op het spoorlijnpad (ik woon vlakbij de stommeerkade). Waarschijnlijk de vluchtende daders….. Het valt namelijk tegenwoordig op als er brommer s’nachts voorbij rijdt ivm de avondklok.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin